POSEBNA OBISKOVALCA NAVDUŠILA SPREHAJALCE: V Izoli nedeljsko dogajanje nadzirala tudi Maestoso Slavina in Pluto Famosa (FOTO, VIDEO)

Izola

Policisti konjeniki sodelujejo predvsem pri nadzoru državne meje, v preteklih letih pa so že večkrat pomagali pri skupnih nadzorih na območju koprske policijske uprave. Včeraj so bili v Izoli.

"Trenutno imamo zaradi koronavirusa posebne pogoje gibanja, pa vendar predvidevamo, da bo v toplejših mesecih več kršitev različne zakonodaje. Zato smo tudi tokrat povabili policiste konjenike, da se nam pridružijo pri preventivnem opozarjanju na spoštovanje zakonodaje," so sporočili s koprske policijske uprave.

Glede na obvestila, ki jih prejmejo s strani občanov in po dosedanjih ugotovitvah s terena, v Izoli v mesecu maju pričakujejo povečanje števila kršitev. Policisti poostreno nadzorujejo izolsko mestno jedro pa tudi druge lokacije in spremljajo predvsem kazniva dejanja s področja prepovedanih drog ter kršitve vladnega odloka o omejevanju gibanja.

Bolj pozorni so policisti pri nadzoru prometa na obalni cesti med Izolo in Koprom, kjer so pogosti vozniki mopedov s hitrostjo, ki presega 25 km/h. S tem ne ogrožajo le sami sebe, ampak tudi druge udeležence v prometu, poudarjajo na koprski policijski upravi.

Včeraj sta se policista na lipicancih Maestoso Slavina in Pluto Famosa sprehodila po obalni cesti, kjer sta na pravilno vožnjo opozarjala kolesarje. Sledil je obhod mestnega jedra vse do Simonovega zaliva. Ker je cilj konjenikov policistov na Obali predvsem preventiva, so lahko otroci lipicance tudi pobožali in se z njimi fotografirali.

Policisti konjeniki v Izoli

Danes sta se izolskim ????‍policistom v nadzoru pridružila tudi policista ????????konjenika s Policijska uprava Ljubljana / Police Directorate Ljubljana. Jezdila sta prelepa lipicanca po imenu Maestoso Slavina in Pluto Famosa. Sprehodila sta se po obalni cesti, kjer sta opozarjala na pravilno vožnjo????‍♀️????️ kolesarjev in motoristov. Zatem pa sta odšla po celi Izoli, preko mestnega jedra, pa vse do Simonovega zaliva. Otroci ????????, pa tudi odrasli, so bili nad zanimivim obiskom na plaži navdušeni. Ker je cilj pojave konjenikov na Obali predvsem preventivne narave, so lahko otroci lipicance tudi pobožali in se z njimi ????fotografirali. Naslednji nedeljo se nam ponovno pridružijo ♥️????

Objavil/a Policijska uprava Koper / Police Directorate Koper dne Nedelja, 10. maj 2020

Konjeniki policisti ponovno pridejo v Izolo že v nedeljo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija