Portorožan med kuharsko elito

Piran

Mladinska kuharska reprezentanca Slovenije ravnokar kuha na svetovnem prvenstvu za mlade kuharje v Seulu. Med petimi reprezentanti je tudi Marko Gorela, ki sicer kuhalnico vrti v portoroškem Lifeclassu.

Na fotografiji Marko Gorela. (Foto: Anja Korenč)

Tekmovanje poteka po vzoru svetovnih kuharskih tekmovanj. Med seboj se meri 19 ekip iz sveta vrhunske kulinarike. Vsaka reprezentanca pripravi tekmovalni meni, na tekmovanjih pa je pomembna tudi promocija. V ta namen so se slovenski mladi kuharji v Korejo odpravili z ličnim videospotom. Da bi se strokovni žiriji cedile sline, pa so pripravili spodnji meni:

TRI HODNI TEKMOVALNI MENI

Tartar svežega in dimljenega brancina z limoninim oljčnim oljem v hrustljavem testu na grahovi kremi z meto, v vinjaku marinirana kodrasta endivija, grahovi poganjki in Shiso krešo, emulzija črnega sezama, pena mandarine, tekoči bombon rdeče pomaranče in granatnega jabolka.

*****
Dušene ličnice divje svinje v teranovi omaki na čebulni marmeladi in pireju sladkega krompirja s slanino, flambirana mlada koruza v mareličnem žganju, krompirjevi svaljki s kostanjem v drobljencu vijoličnega krompirja, narastek romaneska s koriandrom, čips sladkega krompirja, zrak oljčnega olja Istrske Belice.

*****
Čokoladni mousse s tekočo sredico manga na krhkem ajdovem testu s poprom, čokoladni sponge cake, kakavov vafelj, ajdov crumble s poprom, mango omaka z limoninim timijanom, žele manga z limeto, kokosova pena, mangov sorbet.

Deli novico:

pa dobro |  29 .12. 2014 ob  13: 19
kje pa dela tale kuhar ? v katerem od hotelov ? a morda kdo ve ?
mia |  01 .12. 2014 ob  13: 20
ta Marko je katastrofa od katastrofe, ko pokaže tiste rumene neumite zobe in se neumno reži, meni slabo postane. Nima odnosa do hrane, ne spoštuje ljudi, vase zaverovan, naduvan bzv. :)
?! |  01 .12. 2014 ob  08: 49
Žal je bil Marko Gorela najslabši tekmovalec letošnje Gostilne - nekulturen, čistoča mu je neznana, len, zahrbten,.... bolj kot ne v sramoto kuharjem. Vse kar je naredil, je imel pripravljeno od doma, kar je bilo treba naredit nepripravljeno pa ni imel pojma.
Definitivno bi moral v finale Anže!
Bravo Marko 2. |  07 .11. 2013 ob  22: 38
-2
življenje je lepo, ko si najboljši. zato trdo delaj še naprej!
Bravo Marko! |  05 .11. 2013 ob  17: 21
Samo tako naprej! Ze cakamo nov recept v portorozanu :)