Portorož zlomil Koper

Ta konec tedna se je na Obali zgodil košarkarski derbi med Koprom in Portorožem, ki je bil tudi dobro obiskan. Na koncu so slavili Portorožani, predvsem zaradi daljše klopi in kakovostnejšega kadra. Splošna plovba Portorož se tako sedaj odkrito spogleduje z uvrstitvijo v prvo ligo.

V prvi četrtini se ekipi nista uspeli otresti nervoze, Portorožanom met od daleč ni stekel (Remus, Ožbolt, Percel), priključek z domačimi je držal tudi z nekaj zabijanji eksplozivni Zagorc, z napadalnimi skoki sta se izkazala Katonar in Kavgič.

UKK Koper : SP Portorož 72 : 89 (19:16, 20:26, 16:23, 17:24)
strelci: Katonar 7 (1x3), Zagorc 23 (3:5, 2x3), Ožbolt 11 (6:6, 1x3), Percel 14 (3:6, 1x3), Cvetičanin 5 (1x3), Remus 4, Kavgić 25 (5:8)

Po napovedih so se mornarji v obrambi osredotočali na Richterja in Markiča, nekaj več prostora je z uspešnimi trojkami izkoristil Vukovič, neustavljiv pa je bil z meti iz polrazdalje tudi Vujovič.

V drugi četrtini so Koprčani po dveh trojkah Vukoviča povedli že za 12, gostje so uspeli vzpostaviti ravnotežje z agresivnejšim pokrivanjem po celem igrišču, Zagorc pa se je izkazal z dvema trojkama. V nadaljevanju so domači visoki igralci hitro prišli v težave z osebnimi napakami, Kavgič je tako nekajkrat zadel iz odpadkov, pa tudi Percel je prodore uspešno zaključil.

Odločilni break se je zgodil ob koncu tretje četrtine na 52:60, domači niso imeli več moči in so z mladimi močmi neuspešno lovili Portorožane, ki so tekmo rutinirano pripeljali do mirnega konca.

Deli novico: