PORTOROŽ OB PARKOMATE: Lotili so se jih vandali (FOTO)

Piran

"V minuli noči so nepridipravi s težkim orodjem poškodovali šest parkirnih avtomatov na cesti Obala v Portorožu, natančneje na območju od Hostla Soline v Luciji do odbojkarskega igrišča v Portorožu," so sporočili z Okolja Piran, od koder so sporočili, da bo parkiranje na območju Lucije do nadaljnega brezplačno. Na Policijski upravi Koper pa so dodali, da je ponoči nekdo vlomil v tri parkomate, iz katerih je pobral denar, poleg teh pa je poškodoval še tri. Policisti zbirajo obvestila.

Kot je razvidno iz priloženih fotografij, so za zdaj neznani storilci večkrat udarili po parkomatih, najverjetneje gre za kaznivo dejanje poskusa vloma.

Za 40 tisočakov škode

Nastala škoda po prvih ocenah znaša približno od 6.000 do 7.000 evrov po parkomatu, skupno okoli 40.000 evrov.

Kot je napovedal direktor podjetja Okolje Piran Alen Radojkovič, bodo danes na piransko policijsko postajo podali prijavo storitve kaznivega dejanja zoper neznanega storilca.

Brezplačno parkiranje

Zaradi premestitve parkirnih avtomatov iz Lucije na cesto Obala v Portorož bo parkiranje brezplačno na območju celotne Lucije, razen na parkirišču ob parku Sonce.

Brezplačna uporaba Lucijskih parkirišč je možna vse do namestitve novih parkomatov.

Možna je uporaba aplikacije ali mobilnega telefona

Drugod v Občini Piran pa je za plačevanje parkirnine še vedno na voljo tudi uporaba aplikacije ali mobilnega telefona, ki je za uporabnike zelo preprosta. Več informacij je na voljo tu.

Deli novico:

@slovenščina |  19 .08. 2018 ob  14: 54
V bistvu niti ne, saj sms izgovorimo esemes, torej je prav z esemes sporočilom.
@Lucky |  18 .08. 2018 ob  17: 28
Očitno si za vandalizem. Ali pa si kakor večina, ki ne loči lastne od tuje lastnine ter ponudbo in koriščenje le te proti plačilu seveda.
Naj poenostavim. Nisi edini, ki plačuje davke itd., kakor nisi edini, ki mora v "svojem" mestu plačevat parkirnino in abonamente.
Pa veš zakaj? Ker parcela kjer se nudi parking ni tvoja, moja, njena...je od X osebe ali firme (v večino primerih).
Torej je povsem jasno, da vsak trži kar ima. Tudi jaz bi v njihovem primeru. Zakaj ne?
A bi bilo boljše, da namesto plačljivega parkinga so zgradbe? Ne, seveda ne, boljše bi bilo vse zastonj, pa pol še jokcat kako je slabo vse.

Sam plačujem tako svoj abonma kakor od partnerice, ki dela v drugi občini (skupaj 90€/mesec). Pa se ne jočem, ker razumem kako to gre in vem, da bi sam tudi tržil to.
Saj imam(o) vsi izbiro...kolo, bus, taxi...samo to ni komot.

Me zanima kdo vse joče v trgovini par metrov stran, ko je treba plačat 2€ za kruh, da on živi tam itd..
@Cent |  18 .08. 2018 ob  14: 27
Kater parkomat pa ti vrne denar, razen tisti v garaži jer so zapornice in ti obračuna kakor v trgovini?
Parkomat na vsakem parkirišču vzame denar in v tej protivrednosti stiska listek do določene ure. Vedno in povsod.
Lucky |  18 .08. 2018 ob  08: 07
Čeprav načeloma nikoli nisem maral vandalizma te vrste, opažam, da mi je zadnje čase ob takšnih dogodkih kar nekam 'prav'. Kot če nekdo nekje oropa kakšno banko in mi srce zaigra pa še upam, da ga ne ulovijo. Res nisem za vandalizem ampak moja pamet mi pravi, da je vse odpeljalo že nekam čez mejo dobrega okusa, ko gre za odnose med tistimi, ki vladajo in nami navadnimi smrtniki in tudi to je neke vrste vandalizem!

Kot sem že več krat napisal, plačujem davke in prispevke iz plače, vse kar kupim plačam DDV, plačam še cestno takso in na koncu še vinjeto. In če hočem parkirat v rodnem mestu, moram kupit dovolilnico, če grem v sosednje mesto, plačam parkirnino. Kaj to pa je OK? Še malo bom moral plačat, če bom hotel prdnit!

In potem ša cene teh škatel! Kot je že nekdo zapisal, je cena popravila na parkomat napihnjena do amena! Bom dal za primer nadstrešek na parkomatu v Kopru na trgu Brolo. Pred leti so se na Obala.Net hvalili, da so naredili nadstrešnico za cel milijon takratnih Tolarjev! Pa je en uporabnik, ki se s takimi stvarmi ukvarja, šel do parkomata in si ogledal nadstrešnico. Potem pa zapisal: če bi jaz izdelal tisto nadstrešnico, bi vse skupaj s provizijo vred, stalo približno 300.000 Tolarjev! hahahahaha
slovenščina |  18 .08. 2018 ob  00: 06
-3
V bistvu je pravilen zapis "s SMS-sporočilom".
Cent  |  17 .08. 2018 ob  23: 54
Mogoče pa neslo komu v nos, da parkomat ne vrne denarja. Lopovska občina!!!Žp |  17 .08. 2018 ob  23: 17
-1
40 tisoč u žep
Pan tin |  17 .08. 2018 ob  20: 13
Mogoče je direktor Okolja tako na črno izplačal delavce katere plačujejo podizvajalci po 2 eura.In to je član SDja?
vi ste nori |  17 .08. 2018 ob  19: 20
40.000€ za 6 kovinskih škatel in noter pou kile elektronike? to si je nekdo sam sebi naredu delo da lahko mastno služi!!!
Videonadzor |  17 .08. 2018 ob  19: 19
Cel portoroz pod kamere, vse javne povrsine...pa bo mir. Tako kot je vse pod videonadzorom v kopru, izoli, ljubljani, gorici....
yuga |  17 .08. 2018 ob  19: 09
po jugoslaviji so si občine prilastile parkinge z pomočjo parkingov si občinarji izplačujejo plače in nagrade če živijo samo od tega se jim izide račun na občinah se ve kdo dela in koliko let strank in občanov skoraj ne rabijo servisirat in dobro živijo na tuj račun tu pa so tudi komunalna podjetja ki pa so v delni lasti občin tako da to so najmočnejše firme v državi ostali pa znajdite se kakor veste in znate!!!!
Ma |  17 .08. 2018 ob  17: 35
mogoče bi direktor objasnil, zakaj zaposleni v Strunjanu plačujejo mesečni abonma in po deseti uri nimajo kje parkirat?
1