PORTOROŽ NADALJUJE BOGATO ŠAHOVSKO TRADICIJO: Gostil bo več kot 90 igralcev iz 19 držav

Piran

Portorož nadaljuje bogato šahovsko tradicijo. V soboto, 6. julija, se v Grand hotelu Bernardin pričenja 13. portoroški mednarodni open. Trajal bo do sobote, 13. julija. Odigrana bosta dva turnirja, odprti in kadetski za igralce in igralke do 12 let. Doslej je na glavnem turnirju prijavljenih več kot 90 igralcev iz 19 držav, med njimi osem velemojstrov. Prvo ime je večkratni hrvaški prvak, velemojster Mladen Palac. Glavni slovenski aduti so velemojstra Matej Šebenik ter Marko Tratar ter ilirskobistriški FIDE mojster Danijel Beletič. Na kadetskem turnirju se število prijavljenih bliža številki 30.

Dogodek je priložnost za igralce in igralke vseh generacij, ki si želijo napredovanja ter novih izzivov, so zapisali organizatorji. Oba turnirja bosta namreč rangirana na jakostni lestvici mednarodne šahovske federacije FIDE. Organizatorji bodo prijave sprejemali tudi še na dan turnirja, torej v soboto do 17. ure. Svečana otvoritev bo ob 18. uri. Udeležil se jo bo tudi novi predsednik Šahovske zveze Slovenije Milan Brglez.  

Direktorica dogodka, velemojstrica Darja Kapš je povedala, da ima dogodek letos festivalske razsežnosti: "Še nekaj dni je do pričetka portoroškega opna, kar nestrpno pričakujemo in se veselimo. Dogodek ima letos festivalske razsežnosti. Ob glavnem ter kadetskem turnirju bo več spremnih prireditev. V četrtek, 11. julija, bo simultanka, dan pozneje Bašagićev memorial in še marsikaj se bo našlo. Festival bo super, a ne le zaradi lepih nagrad in sijajne udeležbe, ampak tudi zaradi vrhunskih igralnih pogojev v Kongresnem centru Bernardin. In če vse to združimo s sproščenim poletjem, soncem in morjem, dobimo idealne počitnice."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija