PORTOROŠKI NOVOLETNI SKOK V MORJE ODPOVEDAN ŽE DRUGO LETO ZAPORED: "Izvedba je praktično nemogoča"

Piran

Tradicionalnega novoletnega skoka v morje v Portorožu drugo leto zapored ne bo. Organizatorji so se za odpoved dogodka odločili, ker so ocenili, da ob pričakovanem številu udeležencev in gledalcev ne bi mogli zagotoviti zahtevanih pogojev za izvedbo prireditve. V prejšnjih dneh se je preko spletnega obrazca prijavilo že več kot 200 ljudi.

Za izdajanje soglasij ni več pristojen Nacionalni inštitut za javno zdravje, ministrstvo za zdravje pa tovrstne zadeve prepušča pristojnemu ministrstvu, v tem primeru ministrstvu, pristojnemu za šport, so na svoji spletni strani navedli organizatorji novoletnega skoka v morje.

Pristojni na ministrstvu so sicer izdali pozitivno mnenje za izvedbo prireditve z omejenim številom gledalcev, pri čemer pa bi udeleženci razen med plavanjem morali nositi maske, celotno prizorišče bi moralo biti ograjeno, prav tako ogrevalni prostor, število gledalcev pa ne bi smelo presegati 750.

"Glede na pričakovano skoraj pomladansko sončno vreme, ko je v Portorožu 1. januarja na našem dogodku tudi preko 5000 obiskovalcev, je to praktično nemogoče. Tudi ostali ukrepi so milo rečeno nehumani in neizvedljivi," so zapisali organizatorji.

‼️POMEMBNO OBVESTILO‼️‼️ Kar dolgo smo čakali na vse pomembne in potrebne informacije ter soglasja pristojnih inštitucij...

Objavil/a Novoletni SKOK V MORJE dne Sreda, 29. december 2021

Kot so napovedali, nad izvedbo dogodka ne bodo obupali. Že prijavljeni udeleženci lahko tako svojo startnino prenesejo v leto 2023, zahtevajo vračilo startnine ali le-to podarijo društvu in s tem omogočijo nadaljnjo izvedbo športnih dogodkov.

Portoroška prireditev se je začela leta 2005, s časom pa je prerasla v množični dogodek. Leta 2020 so zabeležili več kot 600 udeležencev ter med 6000 in 7000 gledalcev. Lani prireditve ni bilo zaradi ukrepov za zajezitev širjenja epidemije novega koronavirusa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  01 .01. 2022 ob  20: 14
Naj grejo v njihove kraje. Saj imajo blejsko jezero. Ali pa lubjanico.
hribi |  01 .01. 2022 ob  17: 00
Kdo pa jih je klical tukaj? Naj si skačejo v svoje reke in potoke. Naslednje leto in vsa naslednja.