PORTOROŠKI JADRALSKI PRAZNIK PRIPADEL ITALIJANKI: Koprčanu Luki Zabukovcu odlično srebro (FOTO)

Piran

Po sedmih plovih od predvidenih devet je Lisa Vucetti (ITA) slavila v Portorožu v razredu Optimist. Na drugo mesto se je uvrstil Luka Zabukovec (JK Jadro Koper), na tretje pa Toni Messeritsch (AUT). Pokal za najboljši klub je šel v roke JK Jadro Koper.

V nedeljo so jadralci na morje krenili šele proti poldnevu in v finalni seriji opravili še po dva plova za vsako skupino. Ob zaključku tekmovalnega dne, je podelitvi pokalov sledilo žrebanje glavnih nagrad, jadrnice optimist in jadra One Sails.

Luka Zabukovec

Na regati je sodelovalo 449 jadralcev iz štirinajstih držav. Organizator JK Pirat je izredno zadovoljen s potekom prireditve. V 27-ih letih je regata postala ena najpomembnejših v Evropi, za mnoge pa tudi izbirna z vstop v reprezentantske vrste.

Predsednik kluba Marjan Matevljič je ob priložnosti povedal: "S potekom regate sem seveda zelo zadovoljen, saj nam je vreme odlično služilo. Veter sicer nekoliko manj, vendar ravno dovolj, da smo vse tri dni izpeljali dovolj plovov. Lepo nam je, ker nam novi jadralni center omogoča boljšo organizacijo regat; tako prostori kot zunanje površine nam namreč pomagajo pri izvedbi dogodka na višjem nivoju kot leta poprej. Česar pa brez uigrane ekipe prostovoljcev, kateri se iskreno zahvaljujem, ne bi uspeli. Z mislijo smo že pri organizaciji mladinskega svetovnega prvenstva razreda 470, ki se naglo približuje." 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija