DELA NA PORTOROŠKI PROMENADI V POLNEM TEKU: V novi podobi bo zasijala že čez dober mesec dni (VIDEO)

Piran

V Portorožu prenavljajo obalo in sprehajalno pot v okolici glavnega pomola. Videz območja bo po napovedih usklajen z drugimi odseki obale, ki so jih že prenovili. Občina Piran je za naložbo namenila 728.000 evrov. Za izvajalca del so z javnim razpisom izbrali podjetje Grafist. Gradbena dela se bodo predvidoma končala v marcu.

Po načrtih prejšnjega vodstva piranske občine bodo uredili celosten videz promenade in povečali varnost. Pogodbo z izvajalcem so podpisali sredi novembra in takrat so iz urada župana Đenia Zadkovića sporočili, da bodo izboljšali komunalno opremljenost, prispevali k uresničevanju zelene mobilnosti in dvignili bivalno kakovost okolja v Portorožu. Izrazili so prepričanje, da bo okolje bolj privlačno za prebivalce in obiskovalce.

Načrt obnove je pripravilo podjetje PIA studio. Gradbena dela potekajo na območju ob glavnem pomolu, ki meri 1495 kvadratnih metrov in vključuje del sprehajalne poti med Piranom iz Lucijo.

Delavci Grafista so odstranili obstoječi tlak in vlili novo betonsko ploščo. Tlakovali jo bodo s kamnom vrste kanfanar. Obalo utrjujejo s kamnitimi bloki in gradijo nove stopnice v morje. Videz bodo tako uskladili z drugimi deli obale, ki so jih obnovili že prej. Obalo bodo tudi povišali, da bo bolj varna pred visoko plimo.

Namestili bodo še novo javno razsvetljavo, pipo s pitno vodo, pršilec vodne meglice, nove klopi in koše za odpadke. Stara drevesa bodo ohranili, posaditi pa nameravajo še dodatna drevesa in grmovnice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija