PORAZ NA BONIFIKI: Koprski rokometaši klonili proti Celju (FOTO)

Koper

Rokometaši Kopra so v 17. krogu lige NLB izgubili proti Celju Pivovarni Laško z 28:29 (14:15).

* Dvorana Bonifika, sodnika: Hotko, Miklavčič.
* Koper: Jelovčan, Đurica, Morato, Žagar 10 (3), Furlan, Poklar 2, Konjevič, Bekrić, Moljk 5, Beganović, Vujović, Zugan 5, Sanabor, Marić 3, Kete, Breznikar, Bratkovič 3.
* Celje: Bojić, Belkaied, Gaberšek, Strmljan 1, Knez, Mazej 3, Cokan 12 (5), Marguč, Antonijević, Ivanković 3, Janc, Muhović, Žabić, Mlakar 3, Vlah 3, Martinović 4, Suholežnik.
* Sedemmetrovke: Koper 3 (3), Celje 5 (5).
* Izključitve: Koper 8, Celje 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Celjani so po zmagi v Kopru spet zasedli sam vrh lestvice. Toda proti sedmouvrščenemu Kopru so se morali za dve točki zelo potruditi, saj jim je ta ves čas dihal za ovratnik, ob koncu tudi celo spet povedel, kar pa je bilo vseeno premalo za presenečenje. Tega je preprečil Tim Cokan z uspešno sedemmetrovko v zadnji minuti. Celje ima 32 točk, dve več od Trebnjega in tri od Gorenja.

Celjani so po desetih minutah vodili za tri gole, pozneje pa prednost vzdrževali in jo povečali na štiri zadetke. Domačini, ki so sicer vodili le pri 1:0, so se pred tem z -3 približali tudi na -1, enako pa jim je uspelo v končnici polčasa, ko so spet praktično izničili zaostanek po golu Matevža Žagarja. Ta je namreč zadel za izid polčasa 14:15.

Domačini tudi v drugem polčasu Celjanov niso izpustili z dosega, v 54. minuti je Jaka Moljk poravnal na 24:24, Rok Marić je v 56. minuti Primorce celo popeljal v novo vodstvo s 27:26, prvo po 1:0. Pri 28:28 so domači v 59. minuti vzeli minuto odmora, za enako potezo so se odločili gosti v 60. pri istem izidu. To je prineslo ugoden razplet zanje, saj je Cokan z sedemmetrovke zadel za 29:28 in za zmago, saj je nato Tine Poklar zapravil zadnji strel Kopra.

Cokan je bil z 12 goli najboljši strelec Celja in tekme, pri domačih je z desetimi prednjačil Žagar.

Koper bo v 18. krogu 19. marca gostoval v Slovenj Gradcu, Celje pa bo dan prej gostilo Slovan.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija