POPOVIČEVA STRANKA POD DROBNOGLEDOM: Kaj je ugotovilo računsko sodišče?

Koper

Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti poslovanja politične stranke Koper je naš v letu 2019 in pri tem izreklo mnenje s pridržkom. Stranka stroškov volilne kampanje ni poravnala s posebnega transakcijskega računa in je v nasprotju z zakonom financirala druge politične stranke, jim dala posojila ter od njih prejela posojila, je ugotovilo računsko sodišče. 

Računsko sodišče je v reviziji preverjalo skladnost poslovanja politične stranke Koper je naš z zakonom o političnih strankah in zakonom o volilni in referendumski kampanji.

Kot izhaja iz revizijskega poročila, je računsko sodišče med drugim ugotovilo, da stranka v letu 2019 stroškov za volilne kampanje v znesku 1096 evrov ni poravnala s posebnega transakcijskega računa za volilno kampanjo, v znesku 978 evrov pa je v nasprotju z zakonom o političnih strankah financirala druge politične stranke.

Poleg tega je stranka v začetku leta 2019 imela odprte terjatve do politične stranke Slovenija za vedno v znesku 15.323 evrov, v letu 2019 pa je drugim političnim strankam dala posojila v znesku 905 evrov, od njih prejela posojila v znesku 3021 evrov ter od njih prejela vračila posojil v znesku 1739 evrov za posojila, ki so bila najeta pred letom 2019, kar je prav tako v nasprotju z zakonom o političnih strankah.

Razen vpliva omenjenih nepravilnosti na pravilnost poslovanja v letu 2019 pa je računsko sodišče ocenilo, da je stranka Koper je naš v vseh pomembnih pogledih poslovala v skladu z zakonom o političnih strankah ter zakonom o volilni in referendumski kampanji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija