Popovič vztraja pri svojih trditvah

Koprski župan Boris Popovič, ki je odvetnico Nino Zidar Klemenčič ovadil zaradi suma napeljevanja k zlorabi položaja, ta pa ga je nato ovadila zaradi krive ovadbe, vztraja pri svojih trditvah. Glede na to, da župan govori resnico, se bo celotna zgodba razvijala na ustreznih instancah, kjer bo predstavil svoje argumente, so pojasnili na občini.

Popovič je že v svojih četrtkovih izjavah dejal, da je povsem jasno, da vztraja pri svojih trditvah, saj naznanitev kaznivega dejanja nikakor ne more biti igrica in je ta korak temeljito premislil, so za STA navedli na Mestni občini Koper.

"Glede na to, da župan Boris Popovič govori resnico in vso resnico, se bo celotna zgodba razvijala na ustreznih instancah, kjer bo predstavil svoje argumente. Celovita utemeljitev je predana tožilstvu, ki mora sedaj po uradni dolžnosti voditi ustrezne postopke," so poudarili.

Ob tem dodajajo, da ima Popovič "povsem čisto vest glede čisto vseh postopkov na čisto vseh organih inšpekcije in represije, ki ga preganjajo vse od njegove zmage leta 2002" ter da bo v vseh postopkih vedno predstavil vse, kar bodo od njega terjali.

Poudarja, da je sama prišla na občino

Popovič, kot navajajo na občini, ob tem ponovno poudarja, da je Zidar Klemenčičeva na občino prišla na svojo iniciativo prek posrednika Igorja Jurija Pogačarja in da je zato njena izjava, da jo je k sodelovanju povabila občina, "navadna laž".

Na spletnem portalu ekoper.si je Popovič sicer zapisal, da je pred ovadbo dobro premislil in da ima oprijemljive dokaze za svoje trditve, obenem pa obžaluje, da Zidar Klemenčičeve iz strahu ni ovadil že prej.

Popovič je odvetnico Nino Zidar Klemenčič nedavno ovadil zaradi suma napeljevanja k zlorabi uradnega položaja, saj naj bi mu v zameno za 15.000 evrov mesečno obljubljala, da ne bi imel težav z organi pregona.

V četrtek vložila ovadbo

Zidar Klemenčičeva pa je v četrtek zoper Popoviča vložila kazensko ovadbo zaradi krive ovadbe. Poleg tega je zoper Popoviča in njegovega svetovalca Sebastjana Jeretiča vložila tožbi, s katerima zahteva "preklice neresničnih in žaljivih izjav in javno opravičilo".

V Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK), ki jo vodi Goran Klemenčič, sicer soprog omenjene odvetnice, in kjer so zaradi utemeljenega suma kršitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije uvedli postopek nadzora nad premoženjskim stanjem koprskega župana, pa so pojasnili, da so preiskavo uvedli že pred meseci. Zanikali so vzročno-posledično zvezo med postopkom KPK ter ovadbo odvetnice Nine Zidar Klemenčič, ki da jo je s svojo izjavo vzpostavil Jeretič.

Jeretič je po tem, ko je Popovič vložil ovadbo zoper odvetnico Zidar Klemenčičevo, na družbenem omrežju Twitter namreč zapisal, da je bila ovadba vložena, ker je županu "počil film, ker ga je njen mož začel preganjati, kljub temu da je davkarija prečesala čisto vse in ugotovila, da je čist".

Danes so iz odvetniške pisarne Zidar Klemenčič še sporočili, da se je njihovo poslovno sodelovanje z Mestno občino Koper začelo januarja 2010, storitve pa so za občino Popovičevo iniciativo opravljali januarja, februarja ter marca in nato ponovno šele septembra 2010. Mestna občina Koper je odvetniško pisarno Zidar Klemenčič zaprosila za pravno pomoč in svetovanje pri konkretnih pravnih postopkih. "S sodelovanjem smo prenehali septembra 2010, za storitve pa smo prejeli plačilo v vrednostih, zabeleženih tudi v Supervizorju," so zapisali.

Zanj |  11 .10. 2013 ob  15: 56
je vsak izobraženec poden. zakaj pa sam ni hodil v šolo že dobro ve. Ubožec je že kot mlad moral trdo garati, da je zaslužil za prvi kapučino.
SPLOŠNO ZNANO |  11 .10. 2013 ob  14: 47
Splošno je znano, da Popovič po "balkansko" prezira ženske v na odgovornih položajih.
Samo nekatere njegove žaljivke:
- Bratuškova je kao tajnica;
- Kresalova je kao policajka

kako to da za omenjeno ovadeno pa še ni našel nadimena?
@kanarino |  11 .10. 2013 ob  14: 45
Tam je prepad:)
ma kaj si mona |  11 .10. 2013 ob  14: 36
Popo, noben ti ne verjame! Viva takšen župan, ki tolko laže, da sam sebi verjame!!
mona |  11 .10. 2013 ob  14: 03
100 krat videne fore! Diskreditirat KPK predno poda poročilo o najbolj skorumpiranem županu sploh! Popo, tvoji posli niso transparentni, so pa zelo predvidljivi in plehki! :)
kanarino |  11 .10. 2013 ob  13: 37
-4
kar naprej Boris!
Regionalovci |  11 .10. 2013 ob  13: 09
10
dej ustavte se s tem popovičem, pa kaj vam ni jasno? Če ne spremenite ime iz Regiona na Popovičev portal.
Mario |  11 .10. 2013 ob  12: 30
Boris, ne verjamem ti, da si pri vseh obtožbah nedolžen.
Tam kjer je ogenj je tudi dim.
Tudi Zidarjeva ima sigurno kaj masla na glavi, saj je odvetnica.
Da ga imaš pa tudi ti pa ni dvoma.
Vsi morate zapustiti politične vode, vse skupaj preveč smrdi.
Spokjte, gotofi ste!