Popovič: "Mladinski center je za mlade", Brecelj predal ključe

Koper

Predsednik DPZN Marko Brecelj se je po zahtevi koprske občine o izselitvi društva odločil vrniti ključe prostorov na Gregorčičevi, pred zaprtim MKC pa se je danes protestno zbralo nekaj čez 50 mladih tako iz vrst DPZN kot uporabnikov prostorov. Brecljevo odločitev razumejo kot samovoljno, od občine pričakujejo zagotovitev nadomestnih prostorov.

Po odločitvi občine, ki je lastnica prostorov, v katerih je Društvo prijateljev zmernega napredka (DPZN) sicer delovalo dobrih 20 let, bi moral Brecelj opraviti predajo prostorov do 9. februarja, a je ključe predal že danes.

Nekaj več kot 50 mladih se je zato danes s transparenti zbralo pred prostori društva, kjer so simbolno prižgali sveče in opozorili, da je zaprtje prostorov DPZN prizadelo tudi njihovo dejavnost.

Samuel Simonovič, sicer tudi podpredsednik DPZN, opozarja, da je Brecelj ravnal na lastno pest ter namesto, da bi se postavil za mladino, ščitil zgolj interes svojega društva.

Simonovič je pojasnil, da je Brecelj s svojim ravnanjem onemogočil razpravo znotraj društva, saj bi morali o nadaljnjih potezah odločati na skupščini DPZN, ki je načrtovana za 6. februar, s predajo prostorov pa je onemogočil kakršen koli dogovor. DPZN ni samo Brecelj in "tudi člani društva se lahko ne strinjajo z določeno odločitvijo predsednika", je izpostavil. Ocenil je še, da je večina članov DPZN iz regije "absolutno proti prenehanju boja za prostor na takšen način".

S takim ravnanjem se po besedah Simonoviča ne strinjajo niti mladi uporabniki iz različnih društev in neformalnih skupin, ki so se dolga leta udejstvovali v prostorih DPZN. Z današnjim protestom so tako želeli pokazati, "da ostali uporabniki prostora hočemo nadaljevati naše dejavnosti v tem prostoru ali vsaj, da nam občina zagotovi enakovredne nadomestne prostore".

Kot je poudaril, je to "edini prostor, ki ponuja tovrstne dejavnosti na celi Obali".

Anja Dobrovič iz neformalne skupine Nemesis Booking je pojasnila, da so v prostorih DPZN delovali zadnjih sedem let ter organizirali pet do šest koncertov letno. Njena bojazen je, da zdaj ne bodo imeli več možnosti za udejstvovanje, saj je težko najti prostor za alternativne glasbene zvrsti, ki ne prinašajo dobička.

Protestniki so šli vse do sedeža občine, ki po besedah Simonoviča do zdaj ni prisluhnila njihovim pobudam. Na občinskem vložišču so tako predali "izjavo žalujoče mladine", v kateri opozarjajo na situacijo uporabnikov prostorov na Gregorčičevi, ter zaprosili za sestanek z županom Borisom Popovičem.

Župan bo mlade sprejel prihodnji teden

Z MOK so sporočili, da bo župan  predstavnike mladih sprejel v torek, 3. februarja, ob 10. uri. Župan je ob tem poudaril, da na občini, še najmanj pa on sam, niso niti za trenutek pomislii, da bi prostor mladim vzeli.

"Prostori v Gregorčičevi ulici 4 v Kopru so  vedno bili in bodo tudi v prihodnje namenjeni izključno mladim, ne pa Marku Breclju in njegovemu osebnemu preživetju na račun javnega denarja. Še več, Center mladih Koper, bodo uporabljali mladi in z njim tudi upravljali," so z občine zapisali v sporočilu za javnost in dodali županovo izjavo: "Tako kot imamo v občini šole za šolarje in učiteljice, vrtce za otroke in vzgojiteljice, center dnevnih aktivnosti za starejše, promenade za sprehajalce, športno dvorano in objekte ter športne površine za športnike in rekreativce je prav, da je tudi mladinski center za mlade, da ga mladi uporabljajo in tudi vodijo." Kot je še dodal župan, je edino, kar bi mu lahko kdo očital to, da tega ni storil že prej.

Deli novico:

POPO CAR |  10 .02. 2015 ob  16: 32
Kaj sploh ta brecelj hoce?
Priporočam obisk psihiatra....
Satir |  04 .02. 2015 ob  12: 15
Koper ima spoštovanega Erika, pa čudnega Bibipa, pa je imel Greto, Giorgio, pa sina od Giorgie, en kup Senadov in Rikotov v taki in drugačni izvedbi....
S tem, da eni so taki kot so, drugi se taki delajo, ker se jim preprosto ne ljubi bit drugačni... in potem na koncu je še haha Murko... ki se močno trudi, da bi izgledal avtentičen, kao da se ne dela, da je to plod inteligentnega razmisleka kar počne, da je tak kot je, kako je že spodaj v enem komentarju napisano Village idiot...
Ampak to si ali pa nisi. Če se delaš potem nisi... potem si samo ali velik prefriganec ali pa samo idiot. Prefrigat ne more več nikogar, prečitan je kot pesmice Otona Župančiča, če hoče bit idiot, pa naj bo, vendar tak, čisto navaden, brez kakšne posebne simpatije, to je že zdavnaj izgubil zato ker se je delal.

Uboga Postojna z njim. Upam da ima gretje v Fičotu in zimske gume. Mogoče bo ob letu dobil posel v živih jaslicah, z njegovo "Marijo" bi bila prav simpatična.
@@brecelj |  03 .02. 2015 ob  13: 57
O Denisu pa je škoda izgubljat besed.... enako kot o Breclju.... in o t.i. podpornikih, ki kao štekajo....
@@MKC V 80.  |  03 .02. 2015 ob  13: 56
Vidim po tvojem izražanju, (moralisti zarukani).... na kakšni ravni si pa ti..... Ne prenašaš drugačnega mišljenja kot je tvoje, a? Takoj napad in žalitev!!!! Ti se namreč imaš za zelo odprtega in razgledanega? Da je zdrogirancev se povsod dosti o tem ni dvoma... V MKC se tudi jaz zahajala (da ne boš mislil, da moraliziram od daleč), in lahko trdim, da je bilo eno gnezdo...
Kar se tiče izražanja in žalitev s tvoje strani, pa itak pove vse o tem kdo si.... :-))
@brecelj |  02 .02. 2015 ob  18: 08
-1
zaščitni znak kampanje (Denis) je bil najboljše v kampanji!!!! Pa naj razume, kdor more!!!!
@MKC V 80. |  02 .02. 2015 ob  18: 05
kaj se sploh oglašaš, če ne veš!!!! Sicer pa je več zadrogirancev v trgovskih centirh in lokalih v njih!!!! Kaj je dobro za mlade, moralisti zarukani kot si ti, še najmanj vedo!!!!
Brecelj |  02 .02. 2015 ob  14: 22
O Breclju pa itak nima smisla izgubljat besed.... Že njegov zaščitni znak za kampanijo za župana pove vse....
MKC V 80. |  02 .02. 2015 ob  14: 19
Sicer ne vem kdo zahaja danes še v MKC.... V mojih časih so bili tam smai drogiranci.... Tak mladinski center res ni najboljše kar želimo za mlade.. ali pač?
mixi-maxi |  02 .02. 2015 ob  12: 38
Večni spori Popović-Brecelj, pa smo spet tam, kjer ni.... Je pa res, da koprska mladina NUJNO potrebuje svoje prostore za druženje, organizacijo koncertov , predavanja, ipd.Je pa tudi res, da gospod Brecelj z mladimi nima kaj več delati. Mladi se morajo družiti med seboj, iz svojih vrst izbrati nekoga, ki bo skrbel za red, program, da bodo bodoči prostori urejeni. Predvsem pa, da tam ne bo nikakršnih norosti.......
saj ni res pa je |  02 .02. 2015 ob  08: 15
http://www.portalplus.si/686/kapitalizem-hrani-mladino/
To je bilo |  02 .02. 2015 ob  08: 05
le dejanje maščevanja Popo vs Brecelj!
Če ne bi poznal BP bi še verjel da je drugače.
Ostalo pa itak ni važno; mladina rabi prostor, alternativa rabi tudi prostor, Brecelj pa konc koncev tudi...
LALe |  31 .01. 2015 ob  22: 34
No problem za opravičit take trditve. Tam vsaj od holesterola ni nihče umrl. Pa najdi raje kaj bolj prispodobnega , da primerjaš vse z nekim holokaustom , moraš res biti prikrajšan.
1