POPOLDNE KLESTILA TOČA, VELIKA KOT JAJCE: Zalilo bolnišnico, šolo in vrtec, podiralo drevesa (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Toča, ki je popoldne klestila na območju severne in kasneje severovzhodne Slovenije, je povzročila znatno materialno škodo, najhuje je na Gorenjskem. Po do sedaj znanih podatkih je meteorna voda zalila prostore 30 objektov, sprožil pa se je tudi zemeljski plaz na območju občine Maribor, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Foto: Neurje.si

Med popoldanskim neurjem z obilnim deževjem so sunki vetra podrli štiri drevesa, poškodovani sta tudi ostrešji dveh objektov. Gasilci so posredovali v 40 primerih, od tega v 28 primerih na območju Gorenjske. Gasilske enote so iz poplavljenih objektov črpale meteorno vodo in zaščitile ogrožene objekte.

Narava je zopet pokazala svojo moč in kako nemočni smo v boju z njo. Naravnost grozljiv video nam je poslal Gregor Bizjak iz Bodešč pri Bledu, kjer je padala večja toča. Toča velika kot jajce je uničila vetrobransko steklo avtomobila na posnetku. Avtor: Gregor Bizjak

Objavil/a Neurje.si dne Torek, 27. junij 2023

V Radovljici je poleg več stanovanjskih objektov meteorna voda zalila prostore Osnovne šole Lesce in vrtca, v Mengšu pa je meteorna voda ogrožala stavbo zdravstvenega doma. V Slovenj Gradcu je poplavilo kletne prostore bolnišnice, v Vojniku pa je strela udarila v drevo poleg stanovanjskega objekta.

Bled, poroča Matjaž Jug.

Objavil/a Neurje.si dne Torek, 27. junij 2023

Padavine bodo ponoči oslabele, pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 19 stopinj Celzij. V sredo bo sprva oblačno, zjutraj bodo padavine ponehale. Čez dan se bo delno razjasnilo, nastalo bo nekaj ploh, napovedujejo na agenciji za okolje.

Nevihta s točo na Bledu. Video: Miha Žvegelj

Objavil/a Neurje.si dne Torek, 27. junij 2023

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija