POPOLDANSKO RAZGRAJANJE V LOKALU NA TRŽNICI: Policisti uporabili prisilna sredstva

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 200 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lažjimi telesnimi poškodbami in eno s hudimi telesnim poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine, nasilništvo in kaznivo dejanje nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda je bilo osem intervencij, od tega sedem na javnih krajih in ena v zasebnem prostoru.

Fotografije so simbolične. 

Prometne nesreče

Koprski prometni policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, ki se je zgodila že v soboto, 4. septembra, okoli 22.50 v Jagodju pri Izoli. Z ogledom so policisti ugotovili, da je tam prišlo do trčenja oziroma oplazenja med 27-letnim voznikom mopeda in neznanim voznikom osebnega vozila Mini. Mopedist se je pri nesreči huje telesno poškodoval.

Na Piranski cesti v Kopru sta ob 17.03 trčila osebni avtomobil, ki ga je vozi 57-letni državljan Nemčije in 18-letni voznik motornega kolesa. Motorist in njegova 18-letna sopotnica sta ob trku padla po tleh in se oba lažje telesno poškodovala. Povzročitelju prometne nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Kriminaliteta

Neznani storilec je od sobote dalje vstopil v skladiščne prostore enega od koprskih podjetij in od tam odtujil tri varilne aparate. Škode je za 15.000 evrov. Policisti so opravili ogled, za storilcem pa še poizvedujejo. Sledi kazenska ovadba.

Delovna nesreča

V Semedeli se je ob 13.03 pri žaganju drv na svoji parceli z motorno žago poškodoval 62-letni domačin. Policisti so z ogledom izključili tujo krivdo, sledi poročilo na državno tožilstvo.

Kršitev javnega reda

Ob 16.55 so koprski policisti posredovali v enem od gostinskih lokalov na tržnici v Kopru. Ugotovljeno je bilo, da se je tam, do natakarice in drugih gostov lokala nedostojno vedel 41-letni moški iz okolice Kopra. Ker s kršitvijo javnega reda in miru ni prenehal niti po ukazu policistov, so ti zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Moškemu so policisti izdali tudi plačilni nalog.

Nevarna najdba

Na sežanskem tovornem terminalu so delavci ob 14.12 našli neeksplodirano topovsko granato iz 1. svetovne vojne. Policisti so kraj najdbe zavarovali in o najdbi obvestili delavce dežurne ekipe Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR), ki so granato odpeljali s kraja.


Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24-ih urah obravnavali sedem ilegalnih migrantov. V Poljanah pri Podgradu so bili prijeti štirje državljani Turčije in državljan Kosova, ki mu je bila odvzeta prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Pri Prešnici je bil prijet en državljan Bangladeša. Pri Rakitovcu pa še en državljan Pakistana. Postopki s tujci še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija