POPESTRITEV PRVOMAJSKIH PRAZNIKOV: V Koper na pomladno drsanje!

Koper

V Kopru je možno drsati na prostem. Drsališče iz umetne mase, ki je postavljeno na zunanjem igrišču Gimnazije Koper, so sprva preizkusili srednješolci, zdaj pa je na voljo tudi ostalim obiskovalcem.

Epidemija covid-19 je Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper v zadnjem letu prekrižala kar nekaj načrtov pri izvedbi prireditev in ostalih aktivnosti. Med drugim ukrepi, ki so veljali v božično-novoletnem prazničnem času, niso dovoljevali postaviti drsališča, je pa zato v Kopru možno drsati v teh dneh.

Drsališče iz umetne mase je na uporabnike v Kopru čakalo tako rekoč že od decembra, zato so se v Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper v sodelovanju z Mestno občino Koper odločili, da ga bodo v uporabo brezplačno ponudili koprskim dijakom.

Tako so se koprski srednješolci v sklopu pouka športne vzgoje že v prejšnjem tednu preizkusili v drsanju na prostem, zdaj pa je ob sproščanju ukrepov pomladno drsanje na voljo tudi ostalim uporabnikom, tako občanom kot ostalim obiskovalcem destinacije.

Drsališče, ki je postavljeno na zunanjem igrišču Gimnazije Koper, obratuje vse dni v tednu med 14. in 20. uro (zadnji vstop na drsališče ob 19. uri), drsanje pa je možno le ob predhodni rezervaciji termina na 041 319 051.

Za eno uro drsanja je treba odšteti 2 evra, en evro pa za izposojo drsalk. Za otroke do vključno 6. leta starosti je ob spremstvu odrasle osebe drsanje brezplačno.

Drsanje na drsališču iz umetne mase je sicer zelo podobno drsanju na ledu, njegova prednost pa je, da drsanje omogoča ob vseh letnih časih in je zato lahko zanimiva popestritev dogajanja v mestu. V koprskem zavodu so prepričani, da bo pomladno drsanje marsikomu popestrilo prvomajske praznike.