POOSEBLJENA ELEGANCA IN PRESTIŽ ZA PRAZNIKE: Nazdravite s peninami Capris Marine!

Koper

Vinakoper predstavlja penini Capris Marine sec in Capris Marine brut, ki poosebljata eleganco in prestiž. Ekskluzivni izgled zagotavlja italijanski design steklenice.

December je mesec, ko se odpre največ steklenic, ki v sebi skrivajo mehurčke. Pravimo jim penine. Zakaj si zaslužijo posebno mesto na praznični mizi, ni težko ugotoviti. Že pri odpiranju steklenice naše čute zapelje prijeten zvok, ki nikakor ne sme biti pok. Natakanje penine v kozarec pričara pravi spektakel, ki ga z užitkom opazujemo, predvsem ko se vino umiri in nam verižice, ki jih ustvarjajo mehurčki, same nakažejo kakšna penina nas pričakuje v kozarcu.

Capris Marine brut in sec sta odlični peneči spremljevalki skozi vse leto; za druženja, praznovanja, večerje, darila, sprostitev in razvajanje. Živahno iskrive, s strastno noto istrske posebnosti in bližine morja.

Na voljo sta dve polnitvi. Capris Marine brut je narejena iz grozdja sorte malvazija in chardonnay. Sekundarna fermentacija je potekala po charmat postopku v tanku pod tlakom. Podaljšano ležanje na drožeh 'sur lie' je potekalo najmanj 5 mesecev. Vino je limonasto rumene barve z nežnimi zelenimi odtenki. Verižice mehurčkov so intenzivne in številčne. Na vonju najdemo aromo citrusov, belega sadja in zelenega jabolka, ki dela prijetno družbo nežnim notam marcipana in lešnika.  Na okusu živahna kislina in obilo sadnosti  tvorita lepo harmonijo z mehkim in nežno kremastim pookusom. Sorta chardonnay s svojo svežino in polnostjo se tu lepo druži z aromatično in razigrano malvazijo, ki daje diskreten  mandljast pookus. Capris Marine brut je lahko fantastičen aperitiv. Lepo se druži z ostrigami, s hladnimi predjedmi iz morskih sadežev, mehkimi siri, lososom, ocvrtimi lignji, škampi na žaru, azijsko hrano, perutnino in pršutom. Temperatura serviranja: 6 – 8 °C.

Capris Marine sec je prav tako narejena po charmat metodi. Za to zvrst je bilo uporabljeno grozdje sorte malvazija in chardonnay. Ležanje na drožeh 'sur lie' je potekalo najmanj 4 mesece. Vino je svetlo rumene barve z nežnimi zelenimi odtenki. V kozarcih lahko opazujemo živahno iskrenje in veriženje mehurčkov CO2. Na vonju deluje prijetno, sveže sadna pahljača vonjev nas zapelje v svet citrusov, zelenega jabolka, hruške in belega cvetja. V okusu deluje žgečkljivo, sveže in sadno, kar lahko pripisujemo sorti malvaziji. Chardonnay in beli pinot pa prispevata k zelo privlačnemu, aromatičnemu zaključku z mehkim pookusom. Postrežemo jo lahko samostojno za druženje ali k jedem iz morskih sadežev, lažjim  hladnim predjedem, testeninam in rižotam z lažjimi omakami, perutnini in sadju. Odlična je tudi za pripravo sorbetov. Temperatura serviranja: 6 – 8 °C.

Nova linija penin je od decembra dalje na voljo v vseh prodajalnah vin Vinakoper in najboljših restavracijah v Sloveniji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija