PONOVNO MNOŽIČNO TESTIRANJE V ANKARANU: Vabljeni tudi prebivalci koprske občine

Ankaran

Ob postopnem sproščanju ukrepov za zamejevanje epidemije covida-19 Občina Ankaran ponovno organizira množično testiranje prebivalstva. Testiranje bo potekalo v petek, 5. februarja, med 9. in 17. uro na Regentovi 2.

Na ankaranski občini obveščajo, da je testiranje brezplačno, rezultati pa bodo znani v 15 minutah. Predhodna prijava ni potrebna.

Občani in občanke, ki bi se želeli testirati, morajo imeti s seboj osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja, so zapisali v sporočilu za javnost. Hkrati opozarjajo, da je med čakanjem v vrsti nujno ohranjati medsebojno razdaljo in nositi masko.

V luči prihajajočega ponovnega odprtja vrtcev in osnovnih šol za učence prve triade, na testiranje pozivajo predvsem starše vrtčevskih in osnovnošolskih otrok.

"Zato vas naprošamo in pozivamo, da se pred skorajšnjim odprtjem vrtcev in šol udeležimo vnovičnega preventivnega testiranja prebivalstva in se v primeru zaznane okužbe ravnamo po samoizolacijskih navodilih. V petek se bomo v Ankaranu testirali prebivalci (starši), v ponedeljek pred poukom pa še osebje in zaposleni v vrtcu in šoli," so zapisali.

"Testiranja s hitrimi antigenskimi testi v Ankaranu se lahko brez omejitev udeležijo tudi bližnji prebivalci sosednjih naselij Mestne občine Koper," so še zapisali.

V sporočilu za javnost še dodajajo, da največ zase in za najbližje lahko naredimo sami, "vendar ne z neargumentiranim kritiziranje, uporništvom in s protestnimi zborovanji, kajti to virusa SARS-CoV-2 zagotovo ne bo pregnalo. Največ lahko naredimo z našim solidarnim in odgovornim obnašanjem".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija