PONORELA VOZNICA: Pred policisti zbežala v Italijo, za seboj pustila pravo razdejanje

Kronika

V sredo v zgodnjih večernih urah so se novogoriški policisti podali v lov za mlajšo italijansko voznico, ki kljub opozorilom ni ustavila vozila. Lovili so jo tako slovenski kot italijanski policisti, z agresivno vožnjo je ogrožala druge udeležence v prometu, povzročila prometno nesrečo in celo poškodovala dve policijski vozili. Policisti so morali zoper vročekrvnico uporabiti prisilna sredstva. 

V sredo okoli 20. ure so novogoriški prometni policisti obravnavali mlajšo italijansko voznico osebnega avtomobila, ki je z vožnjo huje kršila prometna pravila in nenazadnje ogrožala tudi varnost drugih udeležencev v cestnem prometu. Kot so sporočili s PU Nova Gorica, so policisti voznico osebnega avtomobila znamke VW Golf hoteli ustaviti med semaforiziranim križiščem na Vojkovi ulici in krožnem križišču v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Voznica je kljub večkratnim opozorilom policistov pot nadaljevala v naselje Šempeter pri Gorici, nato pa celo prečkala državno mejo z Republiko Italijo v sosednjo Gorico. 

Kljub agresivni vožnji pobegla voznica ni prišla daleč, saj so jo slovenski prometni policisti uspeli ustaviti približno en kilometer stran od nekdanjega mejnega prehoda v Mirnu (na območju Italije). Pri tem je voznica s svojim osebnim vozilom poškodovala službeni vozili slovenske policije. V nadaljevanju postopka so morali policisti zoper voznico uporabiti tudi prisilna sredstva, nato pa so jo predali italijanskim kolegom.

Slika je simbolična.

Voznica se ni umirila, potrebna je bila uporaba prisilnih sredstev

Italijanski varnostni organi so ugotovili, da gre za 25-letno državljanko Italije. Poleg tega je bilo tudi ugotovljeno, da je bilo njeno vozilo minulo leto odjavljeno iz prometa in ni bilo registrirano, prav tako so bile na njenem vozilu nameščene registrske tablice, ki so pripadale drugemu avtomobilu.

Policisti PPP Nova Gorica bodo 25-letni italijanski voznici zaradi več prometnih prekrškov, storjenih na območju Slovenije, izdali plačilni nalog. Prav tako jo prometni policisti obravnavajo zaradi povzročitve prometne nesreče I. kategorije s pobegom v krožnem križišču v Kromberku pri Novi Gorici, kjer se je italijanska voznica zaletela v zadnji del drugega avtomobila. Zoper hujšo kršiteljico cestnoprometnih predpisov bodo ukrepali tudi italijanski policisti, in sicer zaradi prekrškov, storjenih na območju Republike Italije, so še sporočili s PU Nova Gorica.

Deli novico:

@satir | danes ob 13:45 | danes ob 13:48 | danes ob 15:18  |  12 .01. 2018 ob  15: 48
Glede na to , da me ne poznas in ne ves nic o meni si ti izmisljujes stvari. Policaji pa se ve ,da se stalno scitijo eden drugega se posebej ko prekoracijo pooblastila.
@satir | danes ob 13:45 | danes ob 13:48 |  12 .01. 2018 ob  15: 18
Ti si pa znan po tem, da te policaji morajo kar naprej obravnavat. Ni čudno, da jih ne maraš in si izmišljuješ
satir | danes ob 13:45  |  12 .01. 2018 ob  13: 48
Infatti nisi bil tam, in verjames eni plati zgodbe. Verjames plati policajev ki so znani po tem ,da prirejajo resnico, se scitijo en drugega in nikoli ne najebejo.
satir |  12 .01. 2018 ob  13: 45
a če je pa pijan star Italijan zganjal kažin, zmerjal in pljuval in potem še policaja v jajca in za ovratnik vlekel, potem pa se ti preriva in vrže po tleh, potem je pa policaj prekršil pooblastila.... bravo...joj da sem tam bi videl hudiča
satir | danes ob 11:50  |  12 .01. 2018 ob  13: 31
-1
Ne, ne misli nobeden pljuvat ,ker tokrat ne gre za enega nestetih primerov prekoracitve pooblastil.
satir |  12 .01. 2018 ob  11: 50
No kje ste dušebrižniki!! A misli kdo začet pljuvat nemarne in pokvarjene policaje in branit ubogo dekle, nič krivo...
kaka policija na stare in na mladino se spravlja...
alo dejmo!
itak |  12 .01. 2018 ob  11: 49
Jutri bo cela frka in Il Piccolo bo imel s čim filat strani!
Bc |  12 .01. 2018 ob  11: 44
Jutri pa v italijanskih medijih, kako so jo nasi policisti pretepli in ji grozili:)