Ponomarenko Janićeva najboljša kajakašica leta 2013

Kajakaška zveza Slovenije je včeraj v Ljubljani podelila priznanja najboljšim tekmovalkam in tekmovalcem v letu 2013. Priznanji za najboljšo športnico in športnika leta KZS sta dobila sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in slalomist Benjamin Savšek.

Ponomarenko Janićeva, ki je dobila tudi priznanje za najboljšo tekmovalko na mirnih vodah, je s kajakom med drugim priveslala do brona na 200-metrski razdalji na svetovnem prvenstvu v Duisburgu, na sredozemskih igrah v Mersinu je osvojila zlati kolajni tako na 200 kot 500 m, v skupni razvrstitvi svetovnega pokala pa je na 500-metrski razdalji zasedla tretje mesto.

Kanuist Savšek si je priznanje za športnika leta KZS in hkrati najboljšega tekmovalca na divjih vodah prislužil predvsem z bronom na svetovnem prvenstvu v Pragi, ob tem pa je z ekipo dosegel tri zmage na tekmah svetovnega pokala.

Priznanje tudi za mladinca leta

Priznanje za mladinca leta sta dobila mirnovodaša Alan Apollonio in Matic Klobučar (srebro na MSP in MEP na 1000 m), najboljša tekmovalka na divjih vodah je slalomistka Eva Terčelj, dvakrat tretja na tekmah svetovnega pokala in ekipna zmagovalka preizkušnje v Seu d'urgellu, najboljši tekmovalec na mirnih vodah pa je kajakaš Jošt Zakrajšek, srebrn s sredozemskih iger na 1000 m.

Ob tem je Kajakaška zveza Slovenije podelila priznanja tudi vsem drugim tekmovalcem, ki so osvajali kolajne na največjih tekmovanjih, torej na svetovnih in evropskih prvenstvih, sredozemskih igrah in na tekmah svetovnega pokala.

Deli novico: