PONOČI DVA OBSEŽNA POŽARA, EDEN TERJAL SMRTNO ŽRTEV: Na kraju kriminalisti (FOTO)

Kronika

Ponoči je v stanovanjski hiši v naselju Ihova v občini Benedikt prišlo do požara, v katerem je ena oseba izgubila življenje. Zagorelo je v kopalnici, najverjetneje zaradi napake na električni napeljavi, nato pa se je ogenj razširil v ostale prostore.

Požar je v naselju Ihova izbruhnil ob 2.46 ponoči, so na svojem Facebook profilu zapisali gasilci PGD Benedikt.

Kot so zapisali mariborski policisti, je bil Operativno-komunikacijski center PU Maribor o požaru obveščen ponoči. V stanovanjski hiši je živela ena starejša oseba, ki je izgubila življenje, po vsej verjetnosti zaradi zadušitve. Točen vzrok smrti bo ugotovljen z opravljeno sanitarno obdukcijo, ki jo je na kraju odredil zdravnik - mrtvooglednik, so pojasnili.

Požar so sicer po njihovih navedbah pogasili gasilci prostovoljnih gasilskih društev Benedikt in Sv. Trojica, v njem pa je nastala gmotna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša približno 50.000 evrov. Kriminalisti in policisti zdaj nadaljujejo zbiranje obvestil in vsem pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Požar v Kompolah.

Je pa ponoči zagorelo tudi ostrešje gospodarskega objekta v naselju Kompole v občini Štore. Gasilci PGD Prožinska vas, PGD Štore, PGD Svetina in PGD Ljubečna vas so iz hleva rešili živino in pogasili ogenj, ki je popolnoma uničil ostrešje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija