PONEKOD ŽE ZIMSKE RAZMERE, NA PRIMORSKEM PA PRIJETNO TOPLO: Kdaj pride ohladitev? (FOTO)

Slovenija

V višjih legah severne Slovenije vladajo že povsem zimske razmere. Na gorenjskih prelazih je že zapadlo okoli 10 centimetrov snega, sneg pa je narahlo pobelil tudi Rateče in Kranjsko Goro, so zapisali na Facebook strani Vreme 24/7. Danes bo sprva oblačno s padavinami, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 900 metrov. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso). Na Primorskem lahko v prihodnjih dneh še pričakujemo šibko burjo in prijetne temperature, ki bodo dosegle tudi do 15 stopinj Celzija.

Tekom današnjega dne bo deževje zajelo večji del države. Meja sneženja se bo ponekod na jugu spustila do nadmorske višine okoli 1000 metrov nadmorske višine, a veliko snega ne bo zapadlo, poroča Vreme 24/7.

V višjih legah severne Slovenije se je nov teden začel povsem zimsko. Na gorenjskih prelazih je že zapadlo okoli 10...

Objavil/a Vreme 24/7 dne Nedelja, 07. november 2021

Tudi Arso za danes napoveduje oblačno vreme s padavinami, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 900 metrov. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Popoldne bodo padavine ponehale, oblačnost se bo pričela trgati. Dnevne temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo zmerna burja. V notranjosti bo zmerno do pretežno oblačno, več oblačnosti bo na jugovzhodu, pihal bo veter vzhodnih smeri. Jutranje temperature bodo od -2 do 6, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 4 do 12, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

Prihodnji dnevi bodo megleni, na Primorskem bo pihala šibka burja 

V nadaljevanju tedna bo v višine dotekal občutno toplejši zrak, po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije pa se bo ob odsotnosti izrazitejših vetrov krepil temperaturni obrat. To pomeni, da bo v prihodnjih dneh veliko nizke oblačnosti, ki se bo lahko marsikje zadrževala tudi čez dan. Zgornja meja meglenega pokrova bo na nadmorski višini med 800 in 1300 metrov. V sredo bomo tako nekaj sončnih žarkov ujeli predvsem na Primorskem in v višjih legah, v notranjosti Slovenije bo precej nizke oblačnosti. Burja bo oslabela. V četrtek bo sprva več oblačnosti na zahodu Slovenije, popoldne se bo povsod oblačnost umikala. V hribovitem svetu in v krajih z jugozahodnim vetrom bo zelo toplo, poroča Arso.

Na Primorskem bo v prihodnjih dneh pihala šibka burja, a temperature bodo kar prijetne. Ob popoldnevih se bo ogrelo tudi nad 15 stopinj Celzija. Zelo toplo za prvo polovico novembra bo tudi v krajih nad meglenim pokrovom, občutno hladneje pa bo po meglenih dolinah in kotlinah, kjer bodo popoldanske temperature le od 5 do 10 stopinj Celzija.

Bo sneg prihodnji teden pobelil tudi nižine? 

Do novega spusta mrzlega zraka proti jugu celine bo najverjetneje prišlo v začetka prihodnjega tedna, ko bo lahko ob ugodnem razpletu tudi nekatere nižine pobelil sneg. Napoved se sicer še spreminja, a obstaja možnost, da bodo tudi v nižje ležečih krajih razmere že kmalu povsem zimske, so še zapisali na Facebok strani Vreme 24/7.

Napoved za sosednje pokrajine: Pas padavin se bo dopoldne širil proti jugu. V Alpah bo snežilo. Popoldne bodo padavine večinoma ponehale, pojavljale se bodo le v Kvarnerju. Ob Jadranu bo zapihala zmerna do močna burja. V torek bo suho, največ sonca bo v krajih zahodno in severno od nas. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja.

Če ste vremensko občutljivi, današanje vreme za vas ne bo ugodno. 

Biovreme: Danes bo veliko ljudi imelo z vremenom povezane težave, ki se bodo kazale kot slabo počutje, povečan nemir in utrujenost. V ponedeljek popoldne bo vremenska obremenitev popuščala. V torek bo vpliv vremena na počutje ugoden.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija