POMOČ KOPRSKE OBČINE: Brezplačni topli obroki in računalniki za socialno ogrožene otroke

Koper

Osnovne šole na območju Mestne občine Koper (MOK) so z današnjim dnem začele pripravljati tople obroke. Na kosilo se lahko naročijo vsi učenci, za tiste, ki so po odločbi centra za socialno delo upravičeni do subvencioniranega kosila, pa bo storitev še naprej brezplačna. Poleg tega je koprska občina poskrbela tudi za nabavo računalnikov in druge opreme za socialno ogrožene otroke.

Priprava toplih obrokov od tega tedna poteka na vseh osnovnih šolah na območju MOK. Učenci, ki so po odločbi centra za socialno delo upravičeni do subvencioniranega kosila, bodo le-tega še naprej dobivali brezplačno. Stroške njihovega obroka krije ministrstvo za izobraževanje znanost in šport. Za ostale je storitev, kot sicer, plačljiva.

"Učenci lahko topli obrok prevzamejo na šoli, ki jo obiskujejo, oziroma na drugi lokaciji, o kateri bodo starši pravočasno obveščeni. Šole sicer še vedno sprejemajo prijave, več informacij o prijavi in cenah dobite na njihovih spletnih straneh," so zapisali na koprski občini in dodali, da bodo v kratkem organizirali pripravo toplih obrokov tudi za dijake, ki so po odločbi upravičeni do subvencioniranega obroka.

Računalniki za tiste, ki jih nujno potrebujejo

MOK se je odločila socialno ogroženim družinam tudi olajšati šolanje na daljavo. Za nakup računalniške opreme je skupno namenila 47.249,38 evra. V okviru tega je nabavila 29 prenosnikov in 28 stacionarnih računalnikov (z monitorji, kamero) v vrednosti 22.313,80 evra, ki jih bo do konca tedna razdelila osnovnim šolam. "Te bodo nato poskrbele, da naprave prejmejo tisti otroci, ki jih res nujno potrebujejo. Nekaj šol se je odločilo, da bodo za nakup in nabavo računalnikov poskrbele same, zato jim je občina zagotovila finančna sredstva v višini 24.935,58 evra," so dodatno pojasnili na občini.

ZAČENJA SE KURILNA SEZONA: Tukaj so razlogi za prehod na toplotno črpalko

Oskrba s toploto je v našem življenju zelo pomembna Ko vstopimo v hladno okolje, naše telo prerazporedi kri do trupa in tako ščiti ter ohranja toploto vitalnih organov. Hkrati telo omejuje pretok krvi v kožo, kar pomeni, da lahko dlje časa zadržimo več notranje toplote.

Sicer je MOK že ob prvem valu epidemije koronavirusa poskrbela, da tudi otroci iz socialno šibkejšega okolja prejmejo računalnike in tako kot drugi šolarji nemoteno sodelujejo pri pouku na daljavo. Takrat je skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in drugimi donatorji nabavila 48 prenosnih računalnikov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija