POMEN LOČEVANJA ODPADKOV: Marjetica nadaljuje z izobraževanji na osnovnih in srednjih šolah

Koper

Na Marjetici Koper se že vrsto let trudijo, da koprski in ankaranski mladini priučijo pomen ločenega zbiranja odpadkov. Med epidemijo so žal večino aktivnosti začasno prekinili, z mesecem aprilom pa so se vrnili med učence in dijake. Na delavnicah skušajo na zabaven in interaktiven način najmlajšim in malce starejšim približati proces prevzema in nadaljnje poti odpadkov. Skupaj odpadke razvrstijo v pravilen zabojnik, opozorijo na najpogostejše napake in poudarijo pomen ločenega zbiranja posebnih vrst odpadkov, kot so nevarni, kosovni in zeleni rez.

Ločeno zbiranje je zaradi ogromne količine odpadkov, ki jih proizvedemo vsakodnevno, vse bolj pomembno. Poleg tega, da preprečimo nenadzorovano kopičenje, z ločenim zbiranjem vseskozi zagotavljamo industrijskim obratom prepotrebne surovine za proizvodnjo. S tem hkrati varujemo naše skupno okolje in ohranjamo naravne vire.

Kolektive, ki bi si želeli izvesti podobne delavnice na Marjetici vabijo, da jih kontaktirajo prek elektronskega naslova pr@marjeticakoper.si ali na 05 66 33 711.

Na Marjetici poudarjajo, da v času spomladanskih čiščenj z odpadki ravnate premišljeno in pravočasno pomislite na njihovo oddajo. Občane vabijo, da izkoristijo dopisnico za brezplačen odvoz kosovnih odpadkov, vseskozi pa sta za prevzem odprta tudi zbirna centra na Serminu in Dvorih pri Sv. Antonu.

Poudarjajo, da v primeru lastnega prevoza prevzem ostaja brezplačen. Ob oddaji odpadkov pa obvezno pokažite odrezek položnice ali osebni dokument plačnika. Zbirni center Sermin je odprt vsak delovnik med 6. in 18. uro, ter v soboto med 7. in 15. Na Dvorih pri Sv. Antonu pa vas pričakujejo ob delovnikih med 7. in 15. uro. Vabljeni!

Deli novico: