POMEMBNO OBVESTILO ZA VOZNIKE: V ponedeljek popolna zapora prometa v Hrvatinih

Koper

Obnova slemenske ceste v Hrvatinih se bliža koncu. Kolesarska in pešpot vzdolž celotne trase sta že končani, v ponedeljek, 18. januarja, bodo asfaltirali še vozišče po celotni dolžini. Zaradi del bo med 8. in 17. uro veljala popolna zapora prometa, obvoz za osebna vozila in avtobuse bo urejen.

Obnova slemenske ceste v Hrvatinih na odseku med pokopališčem Sv. Brida in krožiščem v Kolombanu se je začela poleti. Dela izvajata podjetje Grafist in družba CPK. Obnova poteka  fazno. Najprej so cesto razširili in v celoti obnovili ter zgradili kolesarsko in pešpot z javno razsvetljavo, nato pa začeli gradnjo krožišča pri Kolombanu, v okviru katerega bodo zgradili tudi del vodovodnega in kanalizacijskega sistema.

Pogodbena vrednost naložbe znaša nekaj več kot 1.400.000 evrov, dela pa bodo sklenjena predvidoma čez mesec dni. Koprska občina je naložbo prijavila tudi na projekt InterBike II (operativni program Slovenija – Italija 2014–2020), v okviru katerega bo za gradnjo kolesarske in pešpoti ter postavitev javne razsvetljave pridobila 216.000 evrov sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija