POMEMBNI PREMIKI NA LESTVICI POLITIKOV: Goloba spet podpira več kot polovica vprašanih

Slovenija

Delo vlade po več kot šestih mesecih znova podpira več kot polovica vprašanih, kaže javnomnenjska raziskava, ki jo je za POP TV opravila Mediana. Med strankami je Gibanje Svoboda za las prehitelo SDS.

Robert Golob

Delo vlade podpira 51,7 odstotka vprašanih, kar je skoraj osem odstotnih točk več kot mesec prej. Dobra tretjina (34,8 odstotka) vladi nasprotuje, ostali (13,5 odstotka) so neopredeljeni.

Če bi bile volitve v nedeljo, bi Gibanje Svoboda volilo dobrih 22,6 odstotka vprašanih (julija 22,7), največja opozicijska stranka SDS pa zaostaja za manj kot pol odstotne točke, njena podpora znaša 22,3 odstotka (julija 23,2 odstotka).

Janez Janša

Sledi SD s 6,7-odstotno podporo, julija bi zanjo glasovalo 6,3 odstotka vprašanih. Tesno skupaj pa sta NSi (4,1 odstotka, julija 6,2 odstotka) in Levica (3,9 odstotka, julija 4,3 odstotka).

Med zunajparlamentarnimi strankami največ podpore beležijo Pirati (2,8 odstotka), Resni.ca (2,4 odstotka) in SLS (dva odstotka). 18,1 odstotka anketirancev ne ve, koga bi obkrožili, 7,7 odstotka jih ne bi izbralo nobene od obstoječih strank, 2,6 odstotka pa jih ni želelo odgovoriti.

Nataša Pirc Musar

Na lestvici priljubljenosti politikov je najboljšo povprečno oceno dobila predsednica republike Nataša Pirc Musar, na drugem mestu je poslanec SDS Anže Logar, na tretjem pa predsednik vlade Robert Golob.

Četrti je gospodarski minister Matjaž Han, sledi obrambni minister Marjan Šarec, ki se je povzpel za kar sedem mest. Za njim sta evropska poslanka Ljudmila Novak in finančni minister Klemen Boštjančič.

Dominika Švarc Pipan

Na osmo mesto se je povzpel predsednik SDS Janez Janša, za njim sta se uvrstili pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan in predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič.

Mediana je anketo izvedla med 22. in 24. avgustom na vzorcu 715 polnoletnih prebivalcev Slovenije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija