POMEMBEN DAN ZA DOTRAJAN MOST ČEZ DRAGONJO: Hrvaška vlada sprejela sklep o sprožitvi postopka za podpis sporazuma s Slovenijo

Piran

Hrvaška vlada je na današnji seji sprejela sklep o sprožitvi postopka za podpis sporazuma s Slovenijo o izgradnji mostu ob mednarodnem mejnem prehodu Dragonja - Kaštel v Istri. Vrednost novega mostu je ocenjena na približno 675.000 evrov. Vsaka od držav naj bi prispevala polovico zneska.

Hrvaški minister za morje, promet in infrastrukturo Oleg Butković je danes pojasnil, da je sedanji most tako dotrajan, da je vprašljiva njegova nosilnost. Obe državi naj bi po njegovih besedah v pogajanjih prišli do soglasja z namenom, da zagotovita varnejši in hitrejši prevoz potnikov čez mejo, še posebej za lokalno prebivalstvo. Butkovića je vlada tudi pooblastila za podpis pogodbe s Slovenijo. Hrvaški premier Andrej Plenković je dodal, da bo sporazum pomemben ne samo za varnost v prometu, temveč tudi za dvostranske odnose med državama.

Hrvaška vlada je sicer že na svoji seji v Pulju septembra lani sprejela odločitev za dogovor o sporazumu s Slovenijo glede prenove mostu. Most je v skupni pristojnosti javnega podjetja Hrvatske ceste in slovenske direkcije za infrastrukturo. S sporazumom nameravajo urediti obveznosti med hrvaškim in slovenskim upravljavcem mostu, ker gradbenih del ne bo mogoče izvesti, če bo vsaka stran uredila svojo polovico mostu brez dogovora z drugo stranjo, je še zapisano v sklepu hrvaške vlade.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Monteverdi |  18 .07. 2019 ob  23: 30
Točno, naj ga plačajo in obnovijo "prijatelji" Hrvati, ki bodo seveda imeli največjo korist .... Samo, kdo jim bo to povedal?
vseved |  18 .07. 2019 ob  13: 56
Idealna priložnost za zaprtje mejnega prehoda . Mi mostu sploh ne rabimo , tako da naj država raje nameni denar za popravilo cest ki jih mi vsakodnevno uporabljamo.