POLITIKI SO OČITNO LAHKO TUDI PRIJATELJI: Bivši in sedanji župan skupaj skočila v bazen (FOTO)

Slovenija

Mestna občina Nova Gorica je pridobila uporabno dovoljenje za nov pokriti bazen sredi mesta. Trimesečno poskusno delovanje se bo začelo v ponedeljek, 28. februarja, ko bodo v njem lahko zaplavali prvi uporabniki. Čisto prva sta sicer vanj skočila nekdanji in sedanji župan Nove Gorice, Matej Arčon in Klemen Miklavič, in dokazala, da je očitno prijateljstvo v politiki le možno.

Med zadnjo volilno kampanjo za županske volitve sta si tekmeca obljubila, da bosta skupaj kot prva zaplavala v novem bazenu, in obljubo sta tudi držala. Projekt zimskega bazena je bil namreč začet že v prejšnjem županskem mandatu, v tem pa se je zaključil, so ob tem spomnili na goriški občini.

"Obljuba dela dolg. Na enem od soočenj sva si z mojim naslednikom segla v roke, da ne glede na izid volitev, prva skočiva v bazen," je na Facebooku zapisal Matej Arčon in priznal, da je "ponosen, da smo začeli, še bolj vesel pa, da je bazen pod streho". Arčon se je po porazu na lokalnih volitvah nedavno vrnil v politiko, in sicer kot generalni sekretar stranke Roberta Goloba.

Obljuba dela dolg ???? Na enem od soočenj sva si z mojim naslednikom segla v roke, da ne glede na izid volitev, prva skočiva v bazen. Ponosen sem, da smo začeli, še bolj vesel pa, da je bazen pod streho.

Objavil/a Matej Arčon dne Četrtek, 17. februar 2022

Posebnost novega bazena je dvižno dno, ki bo omogočalo, da se bo v bazenu lahko odvijalo več aktivnosti. "To je eden najnaprednejših bazenov v državi in daleč naokrog, bazen z najlepšim razgledom. Prvi v državi bomo imeli tudi premično dno, kar 25-metrski bazen bo tako uporaben za več družbenih skupin, za različne športe, za starejše in za mlajše," je zadovoljen Klemen Miklavič.

Ob njem bo na voljo tudi manjši bazen z višjo temperaturo vode, ki bo namenjen neplavalcem in razgibavanju. Novi bazen bo sicer lahko sprejel do 273 oseb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija