POLICISTI ZARADI PISANJA S KREDO NAD PROTESTNIKE: Janša zahteval popisovanje lastnikov žaljivih transparentov? (VIDEO, FOTO)

Slovenija

Med petkovim protivladnim protestom v Ljubljani so se protestniki zbrali tudi pred sedeži koalicijskih strank. Pred sedežem SMC v bližini DZ je prišlo tudi do manjšega incidenta s policijo, ko so protestniki s kredo pisali po tleh. Kot so pojasnili na ljubljanski policijski upravi, so zaradi tega uvedli prekrškovni postopek zoper šest oseb.

Protest je v Kopru potekal mirno (foto: Skupaj)

Protestniki so se po navedbah Policijske uprave (PU) Ljubljana odpeljali na različne lokacije po mestu, kjer so na tla pisali različne napise. "Policisti so udeležence opozorili na kršenje 13. člena zakona o varstvu javnega reda in miru, vendar so protestniki pisanje na različnih lokacijah kljub temu nadaljevali. Policisti so uvedli prekrškovni postopek zoper šest oseb," so pojasnili na upravi.

SAMO DVE MOŽNOSTI STA: ali so vsi naši otroci kriminalci, ki bodo za vsako igro ristanca od zdaj prejemali po 200 eur...

Objavil/a Jasa Jenull dne Petek, 29. maj 2020

Protest je tudi tokrat potekal mirno, so pa policisti zaprli več ulic z namenom zagotovitve varnosti. Po navedbah policije so opravili 43 postopkov ugotavljanja identitete, zaenkrat ugotovili sedem kršitev javnega reda in miru, eno kršitev zakona o javnih zbiranjih ter 28 kršitev odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah.

"Zaseženih je bilo nekaj transparentov z neprimerno vsebino, nadaljuje pa se zbiranje obvestil v zvezi z dogodkom in se bo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepalo v skladu z zakonodajo oziroma obvestilo pristojni zdravstveni inšpektorat," so zapisali na PU Ljubljana. Po njihovi oceni se je na protestu v centru Ljubljane zbralo približno 2500 kolesarjev in pešcev.

Na poti na proteste me je ustavila in popisala zelo korektna policistka. Pojasnila je, da je “gospod Janša ovadil vse,...

Objavil/a Dimitrij Mlekuz Vrhovnik dne Petek, 29. maj 2020

Sicer je bilo središče ljubljanskega protivladnega protesta znova Trg republike, ki so ga policisti tudi tokrat ogradili. Protestniki so transparente z okoljevarstveno vsebino v obliki špalirja razvili tudi pred predsedniško palačo in poslopjem vlade. Ugibanja o številu protestnikov so zelo različna, a enotno mnenje je, da je bilo v petek "kolesarjev" na ulicah manj kot na preteklih protestih.

Protesti na kolesih so tudi tokrat potekali v več slovenskih mestih, denimo v Kopru, Mariboru, Celju, na Ptuju in v Slovenj Gradcu. V središču Maribora se se je po navedbah časnika Večer zbralo več kot 600 ljudi. Nekoliko manjši je bil protest v Kopru, ki se ga je udeležilo približno 100 ljudi

Nekaj foto vtisov iz včerajšnjega protesta, ki vladi pošilja sporočilo naj vendar že odstopi in neha škoditi državi in državljanom.

Objavil/a Skupaj dne Sobota, 30. maj 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija