POLICISTI Z AKCIJO NAD TELEFONIRANJE MED VOŽNJO: V naslednjih dveh tednih bodo poostreno lovili prekrškarje

Kronika

Z današnjim dnem so se po vsej državi pričele izvajati aktivnosti za zmanjšanje uporabe mobilnih telefonov med vožnjo, ki bodo trajale do prihodne nedelje. Uporaba mobilnih telefonov, tablic, prenosnih računalnikov, GPS in drugih naprav med vožnjo postaja v zadnjih letih zelo razširjena. Če voznik med vožnjo telefonira, ima njegovo  ravnanje velik negativen vpliv na potek prometa in prometno varnost, ob tem poudarjajo na koprski policijski upravi.

Od 13. do 26. januarja 2020 bodo policisti poostreno nadzirali uporabo naprav in opreme, ki ovirajo voznike med vožnjo. V poostrenem nadzoru bodo ugotavljali tudi uporabo varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov. Če se s telefonom zamotimo za 15 sekund pri 50 km/h, to pomeni približno 200 metrov nezbrane vožnje, pri višjih hitrostih pa še bistveno več.

Za tovrsten prekršek je predpisana globa v višini 120 evrov. Nadzori se izvajajo s pomočjo specialnih vozil, na katerih so  nameščene  posebne  kamere, ki spremljajo, kaj voznik (predvsem tisti za volanom tovornih vozil) počne med vožnjo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  14 .01. 2020 ob  10: 49
Zgodilo se mi je da sem imel dosti opravkov za cez dan in ce mozgas kako vse uredit normalno zdrsnes v polozaj,ko si malo pomagas z levo roko in naslones glavo nanjo...
In evo ti zadaj lucke in prijatle v modrem
Odpru sem ruzak in zvleku mobitel ven ker je ocenu da se pogovarjam.Ni se pustil prepricat in da je vidu nekaj belega...
Da imam dva mobitela.Vzel sem nek kos papirja ki je bil zraven da ga potolazim.Potem sem opravil alkotest,opozoril me je da lahko pade en kos name.ki je bil na zadnjem sedezu med tem ko vozim in pol smo sli dalje..
Kadarkoli sta v avtu policaj in policajka,takrat ne za boga ne bo hotu cedit da ga je usrau.
Cuvajte se te kombinacije
vseved |  13 .01. 2020 ob  18: 41
Premalo je kontrole in kazen je prenizka.