POLICISTI V BOJU S PLAMENI NA PRIMORKI: Vozilo je zgorelo v celoti, voznik odnesel celo kožo (FOTO)

Kronika

Včeraj ob 16. uri je na avtocesti Goli vrh – Senožeče, v smeri proti Kopru zagorel osebni avto. Prometni policisti, ki so posredovali na kraju, so za gašenje izpraznili tri gasilne aparate, od tega dva od naključnih voznikov. Plamenov niso uspeli povsem pogasiti, so pa požar uspeli omiliti. Vozilo je pogorelo v celoti, 41-letni voznik ni bil poškodovan. Prvi podatki kažejo, da je za enkrat še iz neznanega vzroka začelo goreti pod pokrovom motorja. Tuja krivda je izključena.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 28 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 88 klicev. Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. Zaradi kršitev javnega reda so imeli eno intervencijo na javnem kraju.

Da bi privarčeval, je lažno prikazal pot

Včeraj dopoldne se je na mejni prehod Starod s tovornjakom pripeljal 41-letni državljan BiH. Pri mejni kontroli je bilo ugotovljeno, da je z namenom, da se izogne kršitvi omejitve tranzitnega prometa oziroma, da bi si skrajšal pot, privarčeval pri gorivu in plačilu cestnine, sam izpolnil CMR obrazec, s katerim je lažno prikazal pot. Listino so mu zasegli, sledi kazenska ovadba.

64-letnika ujeli pri 'nalaganju' migrantov

Včeraj ob 14.30 so policisti pri Črnem kalu opazili osebni avtomobil, v katerega so ravno vstopale osebe. Ko so se vozilu približali, so se osebe razbežale. Voznik osebnega avtomobila je bil 64-letni Slovenec. Policisti so nato prijeli še štiri državljane Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Vozniku sledi kazenska ovadba, postopki še potekajo.

Pijana Italijanka trčila v dva otoka za pešce

Ob 0.25 je na Partizanski v Sežani voznik osebnega avtomobila povzročil prometno nesrečo. Porušil je plastični otok in poškodoval varovalno ograjo. Policisti so z zbiranjem informacij kmalu ugotovili, da je nesrečo povzročila 49-letna Italijanka.

Alkotest ji je pokazal 0,77 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Med vožnjo je zapeljala na nasprotni vozni pas ter najprej trčila v otok na prehodu za pešce, nato pa je po 50 metrih trčila še v drugi otok na prehodu za pešce. Po trku je odpeljala s kraja proti trgovini, kjer je bila izsledena. Sledi ji obdolžilni predlog.

Prah, ki so ga danes prejeli v Postojni, ni bil nevaren

Danes ob 8.05 so v eni od javnih ustanov v Postojni prejeli kuverto s prahom. Izvedeni so bili vsi postopki po določenem protokolu, kraj je bil zavarovan, kuverta pa odpeljana na analizo. Ob 12.30 so z Biološke fakultete obvestili, da ne gre za nevarno snov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piranež |  17 .01. 2021 ob  07: 32
Solinar tvoj odgovor je dokaj na mestu, vendar je dvorezni meč ! Ne vem , kako bi se ti zahvalil policijski patrulji, ki patruljira na avtocestah, če bi tebi gorel avto jQuery112305735801944698851_1610864724644 Sodeč po tvojem komentarju bi jih poslal naprej in čakal na gasilce ??
solinar |  16 .01. 2021 ob  08: 18
Požar so uspeli omiliti, vozilo je zgorelo v celoti.
Vsaka čast za trud, toda včasih je treba znat ocenit kaj se lahko naredi pametnega brez, da bi ogrožali sebe. Pločevina se z lahkoto nadomesti.
Policisti, rabimo vas na drugih krajih, ogenj pa prepustite gasilcem.