POLICISTI UPORABILI SKRAJNO MOŽNOST: Razgrajače so utišali z izklopom elektrike

Slovenija

Kranjski policisti so v zadnjem dnevu obravnavali dva ločena primera povzročanja hrupa s preglasno glasbo, v enem primeru še v kombinaciji z vpitjem. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so razgrajače utišali šele z izklopom električne energije.

Pri prvem kršitelju so posredovali v soboto ponoči. Kršitelja so zaradi motenja miru in počitka ljudi najprej opozorili, potem oglobili. Ker z dejanji še vedno ni prenehal, so mu začasno izklopili elektriko. Pooblastilo izklopa elektrike so policisti v soboto uporabili tudi pri drugem kršitelju.

Izključitev energetskih virov je pooblastilo, ki daje policiji možnost, da prepreči nadaljevanje kršitve, kadar tega z drugimi milejšimi sredstvi ni mogoče doseči. Kršitelj plača stroške izklopa in priklopa ter morebitno nastalo škodo, so pojasnili na policiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  03 .03. 2019 ob  13: 40
-4
Ok vse lepo in prav. Zanimivo je to, da ko pride mladina z avtom na kak parking plac ali klopco v parku spit kak dring...se takoj pokažejo policisti z globo motenja javnega reda in miru ! Ko pa posedavajo đankiji po klopcah in pijejo ter razgrajajo in motijo mimo idoče ! Tukaj pa jih ni nikoli videt ? Zakaj ? Ker njim nimajo kaj vzet ! Skratka rečeno, policija posreduje le tam kjer lahko kaj pokasira. Goveda jedna smrdljiva