POLICISTI PU KOPER POZIVAJO K POZORNOSTI: "Hiša naj ne daje videza, kot da v njej ni nikogar"

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 132 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali pet vlomov in tri tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile tri intervencije. Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 97 nezakonitih prehodov državne meje.

V Postojni je nekdo vlomil v pisarno, iz katere je odnesel sef z več tisoč evri gotovine.

Včeraj dopoldan se je v Sečovljah zaradi neprilagojene hitrosti prevrnilo tovorno vozilo. Voznik in sopotnik sta bila lažje poškodovana, vozniku je bil izdan plačilni nalog. Cesta je bila ponovno odprta ob 11.44.

Državljan Romunije je prijavil, da so mu na počivališču Ravbarkomanda (smer Ljubljana) ukradli pokvarjen osebni avto znamke Volkswagen Sharan sive barve, z nameščenimi reg. tablicami BC 30-YUK. Vozilo je vredno 2000 evrov.

Ponoči je v Tomaju padla 20-letnica s kolesom. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,72 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti jo bodo oglobili.

Vlomi jeseni in pozimi

Včeraj popoldan in zvečer so poskušali vlomiti v hišo v Šepuljah, novogradnjo v Planini, vrstno hišo v Kopru, vlomili pa so v hišo v Šmarjah, a je storilca zatem pregnal sprožen alarm. Odnesli niso nič. Ob tem na PU Koper opozarjajo:

Storilci se pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja. Opazujejo hiše in navade stanovalcev, vlamljajo pa največkrat v zgodnjih večernih urah in v tiste hiše, v katerih očitno ni nikogar. Občane pozivajo, da jih obveščajo o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe ob morebitnem kasnejšem vlomu lahko namreč bistveno pripomore k uspešni preiskavi kaznivega dejanja.

Policisti svetujejo, da ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidete le za krajši čas (sprehod, odhod v trgovino ipd.), v hiši pustite prižgano luč, televizijski ali radijski sprejemnik – hiša naj ne daje videza, kot da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti poprosite sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste.

Storilci iz stanovanjskih hiš kradejo denar in nakit, ki ga pogosto še vedno najdejo na predvidljivih in lahko dostopnih mestih. Občanom tudi svetujejo, da doma ne hranijo večje vsote gotovine in vrednejšega nakita.

Žrtve vloma naj o tem takoj obvestijo policijo na številko 113. Oškodovanci naj do prihoda policistov ne vstopajo v prostor, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja, dodajajo na PU Koper, več pa si lahko preberete na tej povezavi

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija