Policisti prijeli človeka, ki se je znesel nad Miškom!

Kronika

Pred točno letom dni je Istro, pa tudi celotno Hrvaško in Slovenijo pretresla zgodba nesrečnega Miška. Kuža, ki je poginil, potem ko mu je okrutnež v gobček položili petardo in še ustrelili vanj, bo, kot kaže, dobila epilog.

A kot vse kaže, bo storitelj ostal nekaznovan, saj policija nima dovolj dokazov, očividci pa ne želijo pričati. Policisti so namreč prepričani, da vedo, kdo je storilec, a brez dokazov enostavno ne gre. Nataša Vitasovič, tiskovna predstavnica istrske policjske uprave, sicer pravi, da se postopek še zdaleč ni zaključil, saj bodo policisti storili vse, da bo lahko pravosodje ukrepalo in kaznovalo okrutneža. 

Luciano Zaharia, sin Miškove lastnice, je policiji sicer nakazal, kdo bi lahko bili očividci okrutnega dejanja, a ti ne želijo govoriti s policijo. 

Naj spomnimo, pretresljiva zgodba iz Istre je bila lani tudi razlog, da je Hrvaška uvedla strožje kazni za mučitelje živali, saj je bil pred tem zakon precej ohlapen. Na Facebooku je še vedno prisotna mednarodna skupina, ki zahteva pravico za Miška, ki je tako postal simbol borbe proti mučenju živali. 

Deli novico:

žalostno |  23 .01. 2014 ob  18: 53
in kaj pomaga, če vemo kdo je, če pa ne bo kaznovan....brez veze "provocirat" javnost in pogrevat čustva, če ni epilog tak kot bi moral biti
hm hm |  23 .01. 2014 ob  15: 02
se strinjam
dragica |  23 .01. 2014 ob  13: 44
Če je to res neredil, naj mu dajo v rit petardo in prižgejo, pa da vidi...