POLICISTI POKLICANI V HRVATINE: Zasačili ilegalne migrante in kombi brez voznika (FOTO)

Kronika

Bralec nas je v nedeljo opozoril, da so policisti v Hrvatinih prijeli ilegalne migrante. Informacijo so nam potrdili na Policijski upravi (PU) Koper, kjer so še pojasnili, da so prijeli tri državljane Iraka. Na kraju so izsledili tudi vozilo s tujimi registrskimi tablicami. V zvezi s tem poteka policijska preiskava. 

Kot pravijo na PU Koper, jih je včeraj ob 15.12 poklical občan iz Cereja in jih obvestil o skupini ilegalnih pribežnikov. Policisti so takoj odšli na kraj in prijeli tri ilegalne migrante, vsi so bili državljani Iraka. Privedeni so bili v prostore policijske postaje in po postopku nastanjeni v Center za tujce v Postojni. Tekom današnjega dne bodo osebe vrnjene hrvašim varnostnim ogranom.

Na kraju prijetja so izsledili tudi kombinirano vozilo tujih registrskih tablic. Obstaja sum, da je vozilo povezano s prevozom ilegalnih pribežnikov. Policisti so opravili ogled vozila in zbrali obvestila. Voznika na kraju niso izsledili. V zvezi s tem poteka policijska preiskava, so pojasnili na PU Koper. V kolikor bo potrjen sum kaznivega dejanja, sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo v Kopru. 

Po policijskem poročilu so minuli konec tedna na območju PU Koper skupno obravnavali 67 ilegalnih pribežnikov. Ena oseba izmed njih je zaprosila za mednarodno zaščito, 29 pa jih je bilo že vrnjenih hrvaškim varnostnim organom. Ostali bodo vračani po zaključenih postopkih. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja je bil obravnavan en državljan Švice.

Največ prebežnikov so obravnavali na Policijski postaji (PP) Ilirska Bistrica (27), sledi ji PP Kozina (24). Na PP Koper so jih obravnavali deset, na PPIU Koper pa štiri. Enega ilegalnega pribežnika so obravnavali tudi na PP Piran. Glede na državljanstvo jih je bilo 20 iz Afganistana in 16 iz Pakistana, devet iz Irana, po sedem iz Nepala in Eritreje, pet iz Iraka, dva iz Turčije in eden iz Albanije

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  26 .10. 2020 ob  20: 04
hribi: Vprašaj pedvsem člane, privržence, simpatizerje in podpornike SD,Levica, LMŠ in SAB! Jih je veliko med nami predvsem prvih dveh.
hribi |  26 .10. 2020 ob  15: 31
Osnovno vprašanje je, zakaj na meji ni vojska in opravlja delo v korist države. Če boste malo bolj podrobno pogledali 2. sliko boste ugotovili, da je prebeznike na ITA strani na tla postavil VOJAK z mašinko. Tako kot so to delali v ex YU. Ampak demokracija in mehkužna politika polna raznih CI in skrajnih levičarjev je plačana, da tem ljudje omogočajo prehod na obljuljen zahod. REŠITEV: policija in vojska, tudi iz EU bi morali na meji poloviti vse begunce. Ne pa da naši policaji izgubijo pol dneva, rabijo resurse in napor za prazen nič.
joe jaxson |  26 .10. 2020 ob  13: 48
osnovno vprašanje je, KAKO JE TAKO VELIK IN "NEPAŽEN" FURGON S TUJIMI REG TABLICAMI S TOLIKIMI UBEŽNIKI . ali iz Istre ali iz Brkinov uspel prit do Cerejev, pri vseh policijskih, vojaških in drugih obmejnih kontrolah ter dronih in termo kamerami ?! OČITNO SO ZELO DOBRO POVEZANI TUDI S KONTROLNIMI ORGANI IN KANALI FUNKCIONIRAJO ?!