POLICISTI OB POMOČI OBČANOV PRIJELI ŠTIRI ROMUNSKE 'BERAČE': Na Primorskem v zadnjem času večkrat opažene skupine tujcev

Kronika

Ajdovski policisti so v ponedeljek popoldan ob pomoči občanov uspešno prijeli štiri državljane Romunije, dva moška in dve ženski, ki so 'goljufali' nič hudega sluteče stranke trgovskega centra Mercator v Ajdovščini.

Fotografija je simbolična.

Ugotovljeno je bilo, da sta ženski na parkirišču in v trgovskem centru ogovarjali stranke centra pod pretvezo, da sta gluhonemi in jih z napisom v slovenščini pozivali, naj prispevajo svoj podpis podpore za društvo gluhonemih oseb ter zanje darujejo tudi prostovoljno vsoto denarnega prispevka. Policisti so Romunom na podlagi Zakona o varstvu javnega reda in miru izrekli globo zaradi kršitev vsiljivega beračenja in zbiranja prostovoljnih prispevkov brez dovoljenja upravne enote, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Ker se v zadnjih mesecih na območju Ajdovščine in Nove Gorice večkrat pojavljajo skupine tujcev, ki zbirajo prostovoljne prispevke v gotovini s pretvezo zbiranja za gluhoneme osebe, novogoriški policisti opozajajo občane, da so v takšnih primerih izredno previdni in zavrnejo podpis oziroma plačilo humanitarnega prispevka.

Skupino tujcev, največkrat romunskih državljanov, na parkirišča trgovskih centrov pripeljejo spremljevalci z vozili različnih znamk: Audi, Škoda ali Volkswagen, registrskih številk različnih držav (Romunija, Bolgarija, Francija ...), nakar ženske vsiljivo pristopajo do strank, beračijo, po določenem času pa se premaknejo k drugemu trgovskemu centru. "Policisti občane na tovrstne pojave opozarjamo tudi zato, ker so bile stranke trgovskih centrov zaradi nepozornosti ob ogovarjanju tujcev istočasno že večkrat tudi oškodovanci kaznivih dejanj tatvin iz vozil," so dodali na PU Nova Gorica.

Policisti PU Nova Gorica prosijo občane, da ob pojavu tovrstnih prekrškov ali varnostnih dogodkov z elementi kaznivih dejanj, nemudoma obvestijo policiste najbližje policijske postaje oz. pokličejo na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 (pri tem naj bodo pozorni na osebni opis, vozila itd.).

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija