POLICISTI IN REDARJI PONOVNO SKUPAJ PO KOPRU: Na katerih lokacijah in katere kršitve bodo poostreno nadzirali?

Koper

Na koprskih ulicah so ponovno prisotne mešane patrulje policistov in redarjev, saj se je sodelovanje v preteklosti izkazalo za zelo dobro, pravijo na Mestni občini Koper (MOK). Njihove naloge so nadzor, preprečitev kršitev in skrb za varnost na javnih površinah.

Koprski redarji in policisti bodo poostren nadzor opravljali na sprehajalnih površinah, ki so namenjen izključno za pešce, kot je na primer semedelska promenada. "Tam je policistom in redarjem prav s skupnimi akcijami uspelo bistveno zmanjšati promet z motornimi kolesi, ki niso bila le moteča, temveč tudi sprehajalcem nevarna," so zapisali na občini. Poleg semedelske promenade bodo mešane patrulje obhode opravljale tudi na severni obvoznici, v Žusterni in v koprskem mestnem jedru.

Policisti in redarji bodo poleg tega na terenu preverjali še, ali lastniki psov svoje ljubljenčke vodijo na povodcih, s svojo prisotnostjo pa bodo skrbeli za čisto in urejeno okolje ter zmanjšanje vandalizma, pojasnjujejo na MOK. Skupaj s prostovoljci pa bodo v teh prvih tednih novega šolskega leta poskrbeli tudi, da bo pot v šolo in domov za otroke varna in prijetna.

Mešane patrulje boste še ves september opazili pretežno na kolesih, saj se tako hitreje gibljejo in dostopajo tudi do območij, kamor z avtom ni mogoče zapeljati. Občasno pa so v mestu prisotni tudi peš kot obhodniki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukurux |  16 .09. 2020 ob  16: 50
Lili@
V prejsnji drzavi je ena zenica ki je delala v fabriki za 700e dobila stanovanje in ce je vsak mesec porabla 5 tisoc tolarjev dokler nismo sprejeli evra je dobro zivela.
Smo na zacetku klosarije,mladi so podedovali od starsev stanovanja,ostali so v podnajemu redki dobijo kredit za hiso.
USA is coming
vseved |  16 .09. 2020 ob  15: 25
@ LILI, KMALU BO ŠE SLABŠE KOT JE BILO ! SKESANI KOMUNIST V FAŠISTIČNI PREOBLEKI NAS VODI V TEMNO PRIHODNOST.
Lili |  16 .09. 2020 ob  14: 42
-6
@Istriano
V prejšnji državi ni bilo marsičesa! Tudi svobode razmišljanja ne..in to se vidi še danes.. Krasno smo živeli in propadli!
Istriano |  16 .09. 2020 ob  12: 29
V prejšnji državi so bila parkirišča zastonj in predstavnikov najbolj nekoristnega poklica (redarjev) sploh ni bilo. In smo krasno živeli in parkirali zastonj.
td |  16 .09. 2020 ob  12: 16
13
Nikoli jih ni nikjer. Kolesarji se veselo in zelo redno vozijo med Koprom in spodnjo Semedelo po promenadi, potem mimo ovire, ki jih niti več toliko ne ovira. Zadnjič neka skupina 20 in več kolesarjev tebi nič meni nič na Semedelski strani mimo zapornic in veselo v Koper ob morju. Itn itn itn. Divjaki na motorjih od oka tudi 80 in hitreje po kolesarskih poteh, od Semedele do Žusterne so si premnogi kopalci čez poletje kar prilastili asfalt z ležalniki, ležanjem na asfaltu, .... Nikjer nikdar nikogar, naj si nehajo izmišljat, pa sem redno tam ob raznih urah, prijatelji prav tako, ko izmenjamo izkušnje. Redarska je najbolj nekoristna služba, ki si jo lahko občasni zamislimo, edino kar opravljajo je, da polnijo občinski proračun.
Tom |  16 .09. 2020 ob  11: 20
11
Ponovno skupaj!? :) Šala dneva! Ne skupaj ne ponovno, če pa že skupaj, kdo bi vedel kje, ker tam, kjer bi morali biti, jih ni bilo ali ne bo!
hribi |  16 .09. 2020 ob  11: 20
17
Zakaj ni kontrole na Parenzani in ostalih kolesarskih poteh ? Tam vozijo skuterji in od njih 10 jih 9 vozi krepko nad 40 km/h.