POLICISTI GREDO V AKCIJO: V veselem decembru poostreno preverjanje 'pijanih in zadetih' za volanom

Slovenija

Od danes do nedelje bo potekala še tretja letošnja nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi. Policisti bodo preverjali psihofizično stanje voznikov, Javna agencija RS za varnost prometa pa bo v sodelovanju z nevladnimi organizacijami in občinami izvajala preventivne aktivnosti.

Kot so v skupnem sporočilu za javnost pojasnili v agenciji in na policiji, lahko vozniki v času akcije 'Varno brez alkohola' pričakujejo več policijskih kontrol. Vse policijske uprave bodo namreč izvajale poostrene nadzore, v katerih bo na kontrolnih točkah prisotnih več policistov, ki bodo ustavljali voznike in jim odrejali preizkus alkoholiziranosti. Več pozornosti kot sicer bo namenjene tudi preverjanju prisotnosti drog pri voznikih.

Namen poostrenih nadzorov je ozaveščati ljudi o tem, kako nevarna je vožnja pod vplivom različnih substanc, ki slabijo človekove psihofizične sposobnosti, in v čim večji meri preprečiti takšno neodgovorno udeležbo v prometu.

❗️Vozniki, v času od 5. do 11. decembra pričakujte več policijskih ???????? kontrol ????...

Objavil/a Slovenska policija / The Slovenian police dne Ponedeljek, 05. december 2022

Tudi po koncu akcije lahko vozniki v tem prazničnem mesecu pričakujejo povečano število kontrol, s katerimi jih bo skušala policija odvrniti od vožnje pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi.

Organizatorji dogodka so dodali še, da so aktivnosti, povezane z nadzorom psihofizičnega stanja voznikov, evropsko usklajene in jih koordinira evropska zveza prometnih policij Roadpol.

Sicer pa je z vožnjo pod vplivom alkohola povezanih deset odstotkov prometnih nesreč v Sloveniji, ki jih obravnava policija. Vsako leto alkoholizirani udeleženci v prometu povzročijo okoli 1500 prometnih nesreč.

Več o akciji in nevarnih pasteh vožnje pod vplivom alkohola bodo predstavniki policije, agencije in nevladnih organizacij povedali na torkovi novinarski konferenci.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija