POLICISTI BODO MERILI HITROST: Koprski bodo prisotni na več kot 60 različnih lokacijah

Kronika

Lanska prometna statistika v Sloveniji je po nekaj letih upadanja vnovič slaba, so sporočili s koprske policijske uprave. Lansko leto so namreč na slovenskih cestah zabeležili 115 mrtvih, nič kaj spodbuden pa ni niti začetek letošnjega leta, saj je vsem prometnim nesrečam s smrtnim izidom botrovala neprilagojena hitrost in neprevidnost, dodajajo. "Želimo si, da vozniki spoznajo, da bodo za vožnjo v skladu z omejitvami potrebovali minimalno več časa, da pridejo na cilj, kot če vozijo hitreje in bolj agresivno," sporočajo s policije.

Ker se dogajanje na naših cestah navkljub številnim akcijam in opozorilom ne umirja, so policisti povečali svojo prisotnost pri nadzoru cestnega prometa. V prihodnjih dneh bodo na številnih odsekih nadzirali hitrost vožnje in preverjali prisotnost alkohola.

Policija bo izvedla maraton nadzora hitrosti

V četrtek, 3. februarja, med 7. in 19. uro bo policija na območju celotne države izvedla t. i. 'maraton nadzora hitrosti', kjer bodo po vnaprej določenih točkah merili hitrost voznikov. Na območju Policijske uprave Koper bodo številni policisti izvajali meritve na več kot 60 različnih lokacijah po glavnih, regionalnih in lokalnih cestah. V času poostrenega nadzora prometa bodo policisti uporabljali vsa razpoložljiva tehnična sredstva. Postopki v cestnem prometu se bodo izvajali tako, da se bo nadzorovalo tudi psihofizično stanje voznikov in ugotavljalo vse druge kršitve cestno-prometnih predpisov.

Seznam 514 lokacij: preverite, kje vse bodo merili hitrost.

"Z 'maratonom hitrosti' želimo voznike spodbuditi, da vozijo po predpisih. Izkušnje iz preteklih let kažejo, da policisti na dan nadzora ugotovimo zelo malo prekoračitev. V času nadzorov hitrost namreč hitrost prekorači le okoli 3,5 odstotkov voznikov, medtem ko ob rednih kontrolah ugotavljamo približno 8 odstotkov prekoračitev," pravijo na policiji.

Z akcijo tako želijo spremeniti vozniške navade, nikakor pa ne, da bi vozniki v pričakovanju policijske kontrole vozili nerazumno počasi in s tem celo ovirali promet. Od voznikov pričakujejo, da poznajo omejitve hitrosti in jih tudi dosledno spoštujejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
SkateBordKite |  02 .02. 2022 ob  16: 57
Aha dejmo se nakrast od podpovrecnega slovenca da si bomo lahko kupovali mečke..bemfle ...pa razne bajne bajte..pa potovanja v Dubai. Nicvredna govna pohlepna
Piero Panin |  02 .02. 2022 ob  15: 21
Ma sej ne mores vsakega nadzirat kako vozi,nekaj denarja se bo zbralo za proracun in slo v nove investicije