POLICIST ZADNJI HIP REŠIL MIGRANTA PRED PADCEM V 15-METRSKI PREPAD: A se je ta poskušal iztrgati in s seboj potegniti še svojega rešitelja

Kronika

V ponedeljek zvečer se je pri Črnem Kalu odvijala prava drama. Koprski policisti so malo po 21. uri pri Kozini začeli ustavljati osebni avto Toyota Corolla nemške registracije, katerega voznik se ni zmenil za znake za ustavljanje in peljal naprej. Bežal je mimo Petrinj in kamnoloma ter se ustavil pri deponiji, kjer so se voznik in potniki razbežali. Policistom je uspelo prijeti vse, razen sopotnika, ki je v nadaljevanju poskrbel za dozo adrenalina.

Vse fotografije so simbolične.

Policisti so v nekaj minutah prijeli voznika, vodiča, 31-letnega državljana Iraka z urejenim statusom v Nemčiji, in šest ilegalnih migrantov (štiri s pakistanskim in dva z bangladeškim državljanstvom). Sopotnik je pobegnil, vendar sta se za njim podala policista, vodnika službenih psov. Ob 23. uri sta z ročno termovizijo opazila gibanje nad prepadno steno nad avtocesto. Pripravila sta službena psa in se napotila na območje opaženja. Pobeglega moškega, skritega v grmovju,  sta pozivala, naj se preda policiji, vendar se ni odzival. Ko sta vodnika službenih psov preko gostega grmovja pristopila do njega, se je moški aktivno uprl in poskušal zbežati.

Pri tem mu je zdrsnilo na robu približno petnajst metrov globokega prepada in pričel je drseti navzdol. Vodnik službenega psa je skočil za njim in ga z roko prijel za zgornji del oblačil ter tako preprečil, da bi moški padel v prepad. Kljub temu pa se je moški še vedno upiral, se poskušal iztrgati in vlekel policista proti prepadu. Slednjega je v tistem trenutku prijel za uniformo drugi policist, mu pomagal zadržati moškega ter ga zvleči na varno do ograje, kjer sta mu policista nato odvzela prostost. Izkazalo se je, da gre za sopotnika iz istega vozila, 37-letnega državljana Iraka. Vsi postopki še potekajo, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Koper.

V zadnjih 24 urah na Koprskem obravnavali dvanajst ilegalnih migrantov

Na območji PU Koper so v zadnjih 24 urah obravnavali dvanajst ilegalnih migrantov in enega vodiča, državljana Iraka z urejenim statusom v Nemčiji. Na območju Policijske postaje (PP) Ilirska Bistrica so obravnavali štiri državljane Turčije in enega državljana Afganistana, na območju PP Koper pa štiri državljane Pakistana, dva državljana Bangladeša in enega državljana Iraka. V ponedeljek so policisti Postaje pomorske policije Koper obravnavali na tovorni ladji tudi dva državljana Libije, ki sta takoj zaprosila za mednarodno zaščito, so še sporočili s PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  08 .09. 2020 ob  14: 08
11
Z brcami v rit izgnat te gnoje iz slovenije in iz evrope