POLICIST NA MEJI 'DEBELO POGLEDAL': Slovenec prikolico preveč obtežil za kar 236 % (FOTO)

Kronika

Danes ob 8.20 se je na izstop iz Slovenije z osebnim avtomobilom z lahkim priklopnikom pripeljal državljan Slovenije. Ker je že pogled na lahki priklopnik kazal na to, da je prekomerno naložen, je policist odredil tehtanje. Pri tem je bilo ugotovljeno, da znaša največja dovoljena masa lahkega priklopnika 1800 kg, s čimer je voznik prekoračil največjo dovoljeno težo kar za 236 odstotkov.

Prav tako je policist v postopku ugotovil, da voznik ni imel tretje ponovitvene registrske tablice. Zaradi obeh kršitev je bila vozniku izrečena globa v višini 1200 evrov, vozilo pa je bilo začasno izločeno iz prometa, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

V Kopru so policisti zasegli osebni avto domačinu, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog. Ob 19.45 pa so ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,58 mg/l. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Izoli je nekdo ukradel električni skiro, črne barve z rumenimi nalepkami, vreden 110 evrov.

42 nujnih primerov in 37 ilegalnih migrantov

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 150 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč z materialno škodo. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini in en vlom ter poskus uboja. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v treh primerih.

Na območju PU Koper je bilo v zadnjih 24 urah obravnavanih 15 ilegalnih migrantov, 22 pa so jih vrnili italijanski varnostni organi. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija