POLICIJSKA PREISKAVA V CEPILNEM CENTRU: Potrdilo naj bi dobilo 73 necepljenih

Kronika

V cepilnem centru Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana so ob zaključku nekega cepilnega dne odkrili, da je v mapi ene od petih cepilnih ekip manj vprašalnikov, ki jih izpolnjujejo cepljeni, kot bi jih moralo biti. Sum zlorabe so prijavili policiji.

Kot so pojasnili v ZD Ljubljana, oseba pred cepljenjem proti covidu-19 izpolni in podpiše vprašalnik o zdravstvenem stanju in izjavo o privolitvi v cepljenje. Ob koncu cepljenja pa vsaka cepilna ekipa koordinatorju cepljenja odda vprašalnike in na mapo zapiše število oddanih vprašalnikov.

Pri eni od ekip so najprej ugotovili odstopanje pri zapisani številki navzgor, zato so postali pozorni in zadevo preverili, na koncu pa ugotovili, da je dejansko oddanih vprašalnikov v resnici manj, kot bi jih moralo biti.

Zaposleno osebo, ki je oddala premalo vprašalnikov, so o tem povprašali, a tega ni znala pojasniti. "Cepilni center smo zaprli, onemogočili dostop zaposlenim, zavarovali vso dokumentacijo in zaustavili proces cepljenja," so v sporočilu za javnost pojasnili v ZD Ljubljana.

Vso dokumentacijo so nato preiskali, manjkajočih vprašalnikov pa niso našli, zato se je pojavil sum, da bi lahko šlo za zlorabo. "Iz tega razloga smo preverili tudi število vprašalnikov pri ostalih cepilnih ekipah tega dne, kjer odstopanj ni bilo," so navedli.

Dodatno so preverili še dva druga cepilna dneva in pri istem zaposlenem znova odkrili odstopanja. Skupaj je na preverjene termine manjkalo 73 vprašalnikov.

Sum zlorabe so prijavili policiji in odredili izredni strokovni nadzor, oseba pa v ZD Ljubljana ni več zaposlena.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija