POLICIJSKA AKCIJA V KOPRU: Preverili smo, kaj se je dogajalo (FOTO)

Kronika

Bralec nam je posredoval fotografije policijske akcije, ki je danes okrog 13.00 potekala v bližini Mercator centra v Kopru. Na Policijski upravi (PU) Koper so nam v zvezi z dogodkom povedali, da so policisti poskušali ustaviti voznika osebnega vozila, ki je z nevarno vožnjo ogrožal druge udeležence v prometu. Pri tem voznik ni upošteval znakov ustavljanja, ampak se jim je z nadaljevanjem nevarne vožnje izmikal, vmes pa tudi trčil v eno izmed policijskih vozil.

O nevarni vožnji (vijuganje) voznika osebnega vozila po primorski avtocesti v smeri proti Kopru so koprske policiste najprej obvestili ljubljanski policisti, ko pa je pripeljal do Kozine, pa so o nevarni vožnji tega voznika prejeli več klicev drugih voznikov. Koprski policisti so ga izsledili na hitri cesti pred Koprom, kjer ni upošteval znake ustavljanja in je z vožnjo nadaljeval. Ko je pripeljal na Šmarsko cesto, so ga zablokirali s policijskimi vozili, sam pa se je zaklenil v avto. Nato je silovito zapeljal vzvratno in pri tem trčil v policijsko vozilo, ki je bilo za njim ter nadaljeval z vožnjo. Policisti so ga kmalu uspeli ustaviti, iz vozila pa je prišel sam in se jim predal.

Na koprski policijski upravi so nam še povedali, da gre za 47-letnega voznika iz Ljubljane, hitri test na prepovedane droge pa je pokazal, da je bil pozitiven na kokain in amfetamine, zaradi česar mu je bil odrejen strokovni pregled. Poleg tega, da mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, si je prislužil tudi ovadbi za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja in kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  21 .06. 2024 ob  13: 59
Sezona se še ni dobro začela in, evo jih, lubjančarji so že tukaj, z vsem njihovim gnjusom. Kot vsako leto. Kdaj meja na črnem kalu?!
ManofSteel |  21 .06. 2024 ob  10: 58
Ta je ziher kolesaril pred DZ v času pandemije...
Prč |  21 .06. 2024 ob  09: 18
11
Ma kaka policija je to, da enega zadetka ne uspejo ustaviti iz Ljubljane do Kopra. Ta cepec bi lahko povzročil nesrečo in ubil nedolžne ljudi. Še dobro, da je aktualna pernata vlada ukinila avtocestno policijo in postavila kuharja za notranjega ministra.
hribi |  21 .06. 2024 ob  06: 30
15
Prosim za referendum o uživanju heroina, kokaina in amfetaminov. Ni pošteno da so samo tisti s travo lahko zadeti.
Martin Kacur |  20 .06. 2024 ob  17: 22
29
Na samo še žabarji so nam manjkali. Naj mu prepovejo prehod čez Črni kal.