POLICIJSKA AKCIJA NA PRIMORSKI AVTOCESTI: Zasledovali so ga do Kozine, nato je zbežal peš

Kronika

V soboto ob 0.55 policistom na avtocesti ni ustavil voznik osebnega avtomobila Fiat Stilo. Moški je po zasledovanju zapeljal z avtoceste in pot nadaljeval mimo Kozine v naselje Brezovica, kjer je vozilo peš zapustil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, kdo je vozil avtomobil, po vseh zbranih ugotovitvah pa sledi ustrezen ukrep zaradi kršitve več doložil Zakona o pravilih cestnega prometa.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 158 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 408 klicev. Obravnavali so 41 prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lažjimi poškodbami in dve s hujšimi poškodbami, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali sedem vlomov in sedem tatvin ter eno roparsko tatvino, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 17 primerih.

Na cestah

V petek ob 10.20 so ilirskobistriški policisti v Dolnjem Zemonu ustavili romunskega voznika tovornega vozila. Ker vozilo oz. priklopnik ni bil tehnično brezhiben, so ga izločili iz prometa in mu do odprave okvar odvzeli registrske tablice. Vozniku in pravni osebi je bil izdan plačilni nalog.

V nedeljo ob 3.47 je na avtocesti pri počivališču Studenec prišlo do prometne nesreče, v kateri se je ena oseba lažje telesno poškodovala. Prometni policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je nesrečo povzročil 48-letni voznik kombiniranega vozila, državljan Bolgarije, ki je bil v nesreči tudi lažje telesno poškodovan. Voznik kombija je, zaradi nepravilnega premika s svojim vozilom, ob speljevanju z odstavnega pasu, zaprl pot 53-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je trčil vanj. V prometni nesreči je bilo udeleženo še eno osebno vozilo, ki ga je vozil 38-letni moški. Ta je, da bi se izognil trku s prvo udeleženima voziloma, trčil v odbojno ograjo. Glede na okoliščine bodo policisti na okrožno državno tožilstvo podali poročilo, povzročitelju pa so izdali tudi plačilni nalog.

V nedeljo ob 11.33 so bili policisti obveščeni iz bolnišnice, da imajo na zdravljenju moškega, ki je padel s kolesom. 44-letnik je peljal od Portoroža proti Strunjanu. Na izhodu iz tunela je zadel stebriček in preko krmila padel na desni bok ter si zlomil kolk.

V nedeljo ob 14.37 sta na izolski obvoznici trčila voznik motornega kolesa in voznik osebnega avtomobila. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 43-letni voznik osebnega avtomobila peljal v strnjeni koloni in pričel polkrožno obračati preko neprekinjene bele ločilne črte. V tistem trenutku je mimo stoječe oziroma počasi vozeče kolone pripeljal 42-letni voznik motornega kolesa s sopotnico. Motorista sta padla, voznik se je pri tem lažje poškodoval, sopotnica pa huje. Zoper voznika osebnega avtomobila sledi kazenska ovadba, zoper voznika motornega kolesa pa bo uveden postopek o prekršku.

Brez vozniškega dovoljenja

V Luciji je bil v petek ob 23.26 ustavljen 25-letni voznik osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

V soboto ob 17.23 je bil v Dragonji ustavljen 25-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Moldavije, za katerega so policisti ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zato zaseženo, tujec pa je bil zaradi storitve prekrška v nadaljevanju z obdolžilnim predlogom priveden na sodišče.

Pod vplivom alkohola

V Postojni je bil v soboto ob 1.45 ustavljen 22-letni voznik začetnik, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0,12 mg/l. Vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto in izdan plačilni nalog.

V soboto ob 0.16 je bil v Komnu ustavljen 35-letni voznik osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0,80 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, zoper njega bo podan obdolžilni predlog.

Koprski prometni policisti so v soboto ob 21. uri na avtocesti pri Ravbarkomandi ustavili 50-letnega voznika kombija, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,51 mg/l. Moškemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 00.35 je bil v Jagodju ustavljen 28-letni voznik, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,70 mg/l. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi še obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija