POLICIJA RAZKRILA OKOLIŠČINE SOBOTNE EKSPLOZIJE V IDRIJI: 61-letni moški huje poškodovan, zdaj bo še kazensko ovaden

Kronika

Včeraj smo poročali, da je okrog 11.30 prišlo do eksplozije v Ulici Vinka Mohoriča v Idriji, v incidentu pa je bila poškodovana ena oseba. Danes so s Policijske uprave (PU) Nova Gorica sporočili nekaj podrobnosti.

Fotografiji sta simbolični.

V eksploziji v stanovanjskem delu mesta Idrija se je huje poškodoval 61-letni moški. Do eksplozije je prišlo, ko je moški nekaj po 11. uri iz kleti stanovanjske hiše s transportnim vozičkom na dvorišče zapeljal leseno omaro, namenjeno shranjevanju orožja, in skušal odpreti predal oz. vrata omare. Pri tem je prišlo do detonacije oz. eksplozije neznanega eksplozivnega sredstva.

V detonaciji je 61-letnik utrpel predvidoma hude telesne poškodbe, a je ostal pri zavesti. V času eksplozije v neposredni bližini ni bilo drugih oseb oz. nihče drug v incidentu ni bil poškodovan, je pa večja materialna škoda nastala na dveh osebnih avtomobilih in dveh stanovanjskih objektih (razbita oz. poškodovana stekla na oknih in vratih, poškodba garažnih vrat …), navajajo na PU Nova Gorica.

Moškega so idrijski reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

O varnostnem dogodku je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe, ki bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev 61-letnika kazensko ovadili na državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  25 .04. 2021 ob  14: 54
kaj ga ni že dovolj usoda,karma kaznovala ,da je dobil hude poškodbe? zakaj ga mora po vrhu vsega še država kaznovatjQuery1123047072163824633995_1619355149935???