POLICIJA ODKRILA IDENTITETO VOZNIKA, KI JE ZAPELJAL V UDELEŽENCE PARADE: In razlog, zakaj je to storil (FOTO, VIDEO)

Kronika

Policija je identificirala voznika, ki je v nedeljo zapeljal med udeležence tradicionalne božične parade in ubil najmanj pet ljudi, 48 pa ranil. Kot je na novinarski konferenci povedal policijski šef predmestja Milwaukeeja Waukeshe Dan Thompson, je to 39-letni Darrell Brooks mlajši iz Milwaukeeja.

Darrell Brooks mlajši 

Thompson je dejal, da ni šlo za pripravljen ali organiziran napad. Brooks mlajši, ki ima zajetno policijsko kartoteko, naj bi bežal pred policijo s kraja spopada z noži. Washington Post poroča, da je bil udeležen v spopadu in je ob prihodu policije pobegnil s svojim rdečim športnim terenskim vozilom.

Med begom je pridrvel do policijske zapore pred parado, jo prebil in drvel naprej. Eden od policistov je po Thompsonovih besedah izstrelil strel proti vozilu, da ga ustavi, vendar nič več, ker je bilo naokrog preveč ljudi.

Brooksa mlajšega ni zadel in kasneje so ga nepoškodovanega aretirali. Thompson je dejal, da sestavljajo obtožnico zaradi petih primerov namernega uboja, lahko pa jih bo več, saj je 16 ranjenih v resnem stanju, od tega devet v kritičnem. Večinoma so to otroci.

Tragedijo so posnele mestne kamere in telefoni gledalcev parade. Priče pravijo, da so ljudje leteli v zrak kot lutke, glasba godbe na pihala in petje pa se je nenadoma spremenilo v krike bolečine in strahu.

Brooks mlajši je med drugim zapeljal v godbo na pihala, mažoretke in skupino Plesoče babice. Thompson je žrtve identifiral kot štiri ženske, stare od 52 do 79 let, in 81-letnega moškega. V otroško bolnišnico Milwaukeeja so sprejeli 18 otrok, starih od tri do 16 let, od tega šest v kritičnem stanju.

Nadškofija Milwaukeeja poroča, da je med poškodovanimi tudi katoliški duhovnik, nekaj faranov in njihovi šolski otroci. Šolsko okrožje Waukeshe je zaradi tega v ponedeljek in torek prekinilo pouk.

Brooks je bežal pred policijo, ker je bil na prostosti po plačilu 1000 dolarjev varščine in bi ga nemudoma vrnili v zapor, če bi ga ujeli pri kaznivem dejanju. V začetku novembra je po prepiru s svojim avtomobilom na bencinski črpalki namerno povozil žensko, ki je končala v bolnišnici. Že julija lani je bil aretiran zaradi brezobzirnega ogrožanja osebe in zaradi nezakonitega posedovanja strelnega orožja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
foresht |  23 .11. 2021 ob  12: 49
-1
nič ne bo kriv ker je črn
alfa |  23 .11. 2021 ob  11: 31
vzet vilice in mu iztaknit oba zrkla
vseved |  23 .11. 2021 ob  09: 21
Pribit na cesto in vozit čez njega dokler ne crkne v mukah!