POLICIJA O NEVARNI VOŽNJI SKOZI PREDOR MARKOVEC: Takšna kazen bi lahko doletela "navihanega" potnika (FOTO)

Kronika

V začetku tedna smo poročali o nespametni vožnji skozi predor Markovec. Sopotnik v osebnem avtomobilu z ljubljanskimi registrskimi tablicami se je v nedeljo okoli 15. ure skozi ves predor v smeri iz Izole proti Kopru vozil na odprtem oknu oziroma na vratih vozila. Glede dogodka smo se pozanimali na  Policijski upravi (PU) Koper.

Kot so nam sporočili v koprske PU, prijave konkretnega dogodka niso prejeli. "Vsekakor pa lahko navedemo, da ima takšno početje znake prekrška po 33. členu Zakona o pravilih cestnega prometa, in sicer očitne neuporabe varnostnega pasu, za kar je zagrožena globa v znesku 120 evrov."

V takšnem primeru je potrebno ugotavljati tudi obstoj prekrška zoper javni red in mir, in sicer nedostojnega vedenja na javnem kraju, so zapisali.

"V kolikor je storilec pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi zaloten pri prekršku in če je nevarnost, da bo še naprej delal prekrške, sme policist odrediti v skrajnem primeru tudi pridržanje. Pridržati se sme, dokler se ne strezni oziroma ni sposoben obvladovati svojega ravnanja, vendar največ 12 ur," so nam sankcije, ki bi lahko doletele omenjenega potnika, še pojasnili na policiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joca amster damm |  05 .08. 2021 ob  18: 05
evo jih spet prepotentni glupi neandertalec iz seveda ..LJ...uauuuuu
ke frajer ba bravo ma da bi to glupo betico kam zakaču u tunelu
sigurno je petični burični turist ki bo vrtal z bor mašino v kamne na plaži
merda merdaaaaa merdaccciaaaaa,, raje italjane ko take škifote de merda