Policija našla ukradeno relikvijo Janeza Pavla II.

Kronika

Italijanska policija je našla relikvijo pokojnega papeža Janeza Pavla II., ki so jo minuli teden ukradli iz cerkve v italijanski deželi Abruzzo. Krajo so v četrtek priznali trije mladeniči, potem ko je policija blizu komune za odvisnike našla škatlo s kosom oblačila, pomočenega v kri Janeza Pavla II.

"Teh treh mladeničev ne poznam, vendar menim, da imajo polno odpuščanje papeža Janeza Pavla II. in tudi nas," je danes sporočil pomožni škof iz L'Aquile Giovanni D'Ercole.

Dragoceno relikvijo, ki so nepridipravi razstavili, je škof sestavil nazaj, po njegovih besedah pa manjka samo nekaj delcev. Policija jih še išče, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kos blaga - del oblačila, ki ga je Janez Pavel II. nosil med atentatom na Trgu sv. Petra leta 1981 - so skupaj s križem minuli teden ukradli iz cerkve v vasici San Pietro della Ienca blizu L'Aquile.

Janez Pavel II. je imel s to cerkvico posebno vez. V njej naj bi večkrat molil v času svojih obiskov v Abrucih. Najbolj odmeven je bil njegov obisk decembra leta 1995, potem ko je moral zaradi bolezni prekiniti tradicionalni blagoslov urbi et orbi.

Deli novico: