POLICIJA NA POP TV IN PLANET TV: So si največji med seboj delali usluge?

Kronika

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) preiskuje prehod televizij z brezplačnega oddajanja prek zraka, so za spletni portal Žurnal24 potrdili na policiji. Problematičen naj bi bil usklajen prehod Pop TV, Kanala A in Planet TV na plačljivo oddajanje prek kabelskega omrežja oziroma IP-televizije, osumljena podjetja pa so Telemach, Telekom in Pro Plus.

"V povezavi z vašimi vprašanji vam lahko potrdimo le, da v omenjeni zadevi NPU vodi predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja, za katerega se storilec preganja po uradni dolžnosti. Drugih podatkov in informacij v tej fazi postopka ni mogoče posredovati," je za portal povedal Drago Menegalija.

Na Telekomu, ki je večinski lastnik Planet TV, na Telemachu ter Pro Plusu po navedbah portala s preiskavo niso seznanjeni. To so za STA potrdili na Telekomu Slovenije, kjer so povedali le, da z zadevo niso seznanjeni, in na Telemachu, kjer so dejali, da družba Telemach oz. njeni zaposleni niso seznanjeni z omenjenim predkazenskim postopkom.

Pop TV in Kanal A sta signal prek zraka nehala oddajati sredi januarja lani, Planet TV je z enako potezo sledil slabega pol leta kasneje. Obe televizijski hiši sta po ukinitvi brezplačnega oddajanja prek zraka od distributerjev, to je kabelskih in IP-operaterjev, zahtevali in dobili nadomestilo za svoje programe, kar je vodilo v serijo podražitev paketov za uporabnike.

NPU naj bi po neuradnih informacijah Žurnala24 preverjal, pod kakšnimi pogoji so se sklepale pogodbe z različnimi distributerji in ali so si največji med seboj delali kakšne nedovoljene usluge, ki bi lahko pomenile omejevanje konkurence. Protipravno omejevanje konkurence je namreč tudi kaznivo dejanje, zagrožena kazen pa je od šest mesecev do pet let zapora.

Deli novico:

POLICIJSKA AKADEMIJA |  26 .04. 2018 ob  11: 46
Tudi skorumpirani policaji delajo usluge kriminalnim oblastnikom. In to ne samo nekateri.
goljufija |  26 .04. 2018 ob  10: 48
sej sploh ni konkurence... ne vem kaj dela urad za varstvo konkurence.. nič.. vleče plačo... vseeno je katerega operaterja imaš .. nobene izbire ni.. vsilijo ti trojček in programe.. in toliko denarja kot si zamilslijo jim moraš dat če hočeš vsaj eno od ponujenega... pa še če nič nočeš in hočeš vse odklopit komplicirajo... to ne gre.