POLICIJA NA AJDOVSKI OSNOVNI ŠOLI: Učitelj telovadbe snemal učence med preoblačenjem

Slovenija

Incident naj bi se zgodil pred zimskimi počitnicami. Ko so na šoli izvedeli, kaj se dogaja, so o tem obvestili policijo, ki je sprožila preiskavo.

Gre za ajdovsko OŠ Danila Lokarja. Učitelj, ki naj bi snemal otroke stare enajst in dvanajst let, je že dobil odpoved. Po poročanju medijev gre za domačina.

Ravnateljica Irena Kodele Krašna je za portal Lokalne Ajdovščina po dogodku dejala, da je njihova prva skrb zagotavljanje varnega okolja v šoli, ob morebitnih nepravilnostih pa odločno ukrepajo. "Obžalujemo dogodek in bomo storili vse, kar je treba za razjasnitev okoliščin in podporo učencem, staršem in našim učiteljem, ki so ob dogodku prav tako prizadeti," je dejala. Dodala je, da si bodo v šoli še naprej prizadevali za varno in spodbudno učno okolje za učence.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  10 .03. 2022 ob  15: 59
Mater zaradi pompa okoli duhovnikov sem postal sumnicav do vsakega moskega ki ima v popoldanskem casu otroke na cez,se posebej ce ga vidim nasmejanega in dobre volje
ManofSteel |  10 .03. 2022 ob  09: 01
@nylarazgotra ne vem kaj ima učitelj za snemat 12 letnike med preoblačenjem?!?!?! Halo! Tako vam bodo uterali politiko LGTBQ in bo spet "saj to je normalno"...dejmo še v šole spravit pedofilsko ideologijo...saj to je "normalno". Ko človek bere komentarje se resni vpraša ali se je folku dobesedno sfuzlalo...?
nylarazgotra |  10 .03. 2022 ob  05: 51
-2
Mah, treba videti okoliščine. Res da se ne sme snemati ampak vprašanje če je to bilo samo 1x za nek hec ali pa je učitelj snemal na skrivaj. Hitro se lahko nekoga spravi v kritičen položaj, še posebej dan danes kakšni starši ki učitelj jim ni všeč in naredijo iz muhe slona.
Prč |  09 .03. 2022 ob  19: 19
Ja, res je. Za varno in vzpodbudno okolje za učence so se borili tudi danes, s stavko.