POLICIJA IŠČE POŽIGALCA S SRMINA: Nastala velika škoda, zgoreli sta dve vozili in hiša!

Kronika

V noči na nedeljo je na območju Srmina pri Kopru prišlo do požara. Ogenj se je z garaže razširil tudi na hišo, kljub posegu gasilcev, ki so požar pogasili, pa je nastala velika materialna škoda, saj sta zgoreli dve vozili in hiša. Policija utemeljeno sumi, da za dogodkom stoji požigalec.

Fotografije so simbolične. 

Policijo so o požaru na Srminu obvestili malo pred 2. uro ponoči. Stanovalci so spali, najprej naj bi nekaj počilo v garaži, zatem je pričelo goreti v garaži, ogenj pa se je razširil tudi na hišo, so danes sporočili iz Policijske uprave Koper.

Gasilci so požar pogasili, vendar je vseeno nastala velika materialna škoda. Zgoreli sta dve vozili in hiša. Policisti so opravili ogled kraja ter ugotovili, da je najverjetneje prišlo do požara zaradi vnetljive tekočine. Neznani storilec je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja požiga. Kot so dodali na policiji, nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Kot so danes poročale Primorske novice, naj bi po neuradnih informacijah na eni od varnostnih kamer jasno videli moškega, ki naj bi zanetil požar. V požaru v bližini zbirnega centra Marjetice Koper naj bi sicer nastalo za okoli 100.000 evrov škode.

Po podatkih policije je sicer v nedeljo popoldne zagorelo vozilo tudi v Krkavčah v koprskem zaledju. Osebni avtomobil znamke citroen berlingo je pogorel v celoti, policija pa obravnava sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

V petek ob 17.35 je zagorelo na Trubarjevi v Kopru. Gasilci so iz stanovanja pomagali moškemu, ki se je nadihal dima. Ugotovljeno je bilo, da je 73-letnik kadil, ogorek mu je padel, začelo je tleti blago. Požar so pogasili še pred prihodom gasilcev. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti.

V soboto ob 11. uri je v Hrpeljah zagorel kombi. Gasilci so požar pogasili, ugotovljeno je bilo, da je prišlo do samovžiga.

V nedeljo je ob 16.20 zagorelo vozilo v tunelu Kastelec (smer Ljubljana). Vzrok je bil samovžig vozila. Cesta je bila popolnoma zaprta do 17. ure, ko je promet stekel po enem pasu, ob 18.16 pa je bila cesta ponovno odprta. Vozniki so pred predorom zgledno ustavili vozila, postavili reševalni pas in tako omogočili hitrejše posredovanje intervencijskim skupinam.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija